Aktuelno iz kulture

Besplatna predstava povodom Svetskog dana plesa: "Unstable Comrades" 28. aprila u Ateljeu 212

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2024

-

16:56

Besplatna predstava povodom Svetskog dana plesa: "Unstable Comrades" 28. aprila u Ateljeu 212
Koreografija - Copyright Promo/Stanica Servis za savremeni ples

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Unstable Comrades" biće premijerno izvedena, povodom obeležavanja Svetskog dana plesa, 29. aprila, najavili su danas organizatori.

Predstava koreografa Igora Koruge i stanice "Servis za savremeni ples" na maloj sceni Ateljea 212 biće besplatna za posetioce, uz obavezno prijavljivanje na mejl stanica.station@gmail.com, navodi se u saopštenju. 

"Predstava kritički ispituje različite mehanizme normativizacije, opresije i eksploatacije u sferama ličnog, na primer rod, seksualnost, želja, osećanja, telo, u kojima se kapitalizam, patrijarhat i drugi sistemi represije danas ukrštaju i međusobno deluju", naveo je Koruga.

Promo/Stanica Servis za savremeni ples

 

Prema njegovim rečima, predstava "naglašava fluidnost i složenost identiteta kao polazište za kritičko delovanje i promišljanje pravednije budućnosti".

Pet plesača iz Rumunije i Srbije su Marijana Gavriciuc, Žorže Aleksandru Plesca, Hunoar Josefa Vargau, Tamare Pjević i Jakša Filipovc, dramaturg je Dimitrije Kokanov, a kompozitor Vladimir Pejković.

Predstava je koprodukcija Stanice za savremeni ples, Nacionalnog koreografskog centra u Bukureštu i organizacije Brejn stor prodžekt (Brain Store Project) iz Sofije, kroz saradnički projekat SEEDS (South East European Dance Stations).

Podršku su dali program Kreativna Evropa Evropske Unije, Ministarstvo kulture Srbije i program "Culture Moves Europe".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu