Aktuelno iz kulture

Poluvreme Kanskog festivala: Grandiozni povratak Demi Mur, suze Kevina Kostnera i mlak doček Kopolinog "Megalopolisa"

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2024

-

20:23

Poluvreme Kanskog festivala: Grandiozni povratak Demi Mur, suze Kevina Kostnera i mlak doček Kopolinog "Megalopolisa"
Poluvreme Kanskog festivala: Grandiozni povratak Demi Mur, suze Kevina Kostnera i mlak doček Kopolinog "Megalopolisa" - Copyright Tanjug/AP/Andreea Alexandru

veličina teksta

Aa Aa

Prestižni Kanski festival stigao je do "poluvremena", a do sada je tamošnja publika imala priliku da uživa u nizu novih ostvarenja. Posle Kopolinog "Megalopolisa", koji je dobio podeljene ocene publike i kritike i "Furiose", novog nastavka franšize "Pobesneli Maks", premijeru su imali i "Kinds of Kindness" Jorgosa Latimnosa, "The Substance" Korali Farže i "Emilija Perez" Žaka Odijara sa Selenom Gomez u glavnoj ulozi.

Posle "Jadnih stvorenja", Lantimos se vratio u Kan sa još jednim filmom u kom njegova muza Ema Stoun igra glavnu ulogu. 

Ostale role poverene su Vilemu Defou, Džesiju Plemonsu, Margaret Kvoli, Džonu Alvinu i Hanter Šafer.

Tanjug/AP/Andreea Alexandru

Ekipa filma "Kinds of Kindness"

Reč je o triptihu čiji segmenti prate: čoveka u bezizlaznoj situaciji, u pokušaju da uspostavi kontrolu nad sopstvenim životom, policajca, kom se vraća ranije nestala žena, ali kao sasvim drugačija osoba i žena koja je rešena da pronađe srodnu dušu, ali sa posebnim moćima.

Jorgos je više puta nagrađivan u Kanu - njegov film "Očnjak" doneo mu je "Un Certain Regard" nagradu, "Jastog" nagradu žirija, a "Ubistvo svetog jelena" koje je premijerno prikazano na 70. izdanju festivala, nagradu za najbolji scenario. 

Najduže ovacije za "Supstancu"

U subotu je predstavljen još jedan od takmičara za "Zlatnu palmu" - komedija-mjuzikl "Emilija Perez" u kom pored Selene Gomez igra i Zoi Saldana, piše Euronews.

Tanjug/AP/Vianney Le Caer

Selena Gomez, Zoi Saldana i autor filma Žak Odijar

Saldana tumači lik prekvalifikovane, ali potcenjene Rite, advokatice u velikoj firmi, kojoj je u većem interesu da oslobađa kriminalce, nego da ih privodi pravdi. 

Jednog dana dobija priliku da promeni svoj život, kada je vođa kartela angažuje da mu pomogne da se izvuče iz svog biznisa i ostvari svoj tajni plan - da postane žena.

Tanjug/AP/Scott A Garfitt

Kostner je dirnut do suza reakcijom publike

Veliku buru podigla je i premijera dugoočekivanog filma Kevina Kostnera - "Horizon: An American Saga", prvog dela planirane vestern franšize koja nije u zvaničnoj selekciji takmičarskog programa, a glumac nije sakrivao suze kada je dobio tri minuta stojećih ovacija.

Zasad je, međutim, apsolutni rekorder povratnički film Demi Mur "The Substance" koji je dobio 11-minutne ovacije. (Pojedini strani mediji, uključujući i Deadline pišu da su trajale čak 13 minuta).

Tanjug/AP/Andreea Alexandru

Demi Mur i Denis Kvejd

Film je navodno jedan od neobičnijih u ovogodišnjoj selekciji, a govori o neobičnom "leku" koji obećava instant podmlađivanje, ali po visokoj ceni.

U filmu gledamo Demi Mur, Denisa Kvejda i Margaret Kvoli. Mur je, inače, osvojila Kroazetu kako upečatljivim modnim kombinacijama, tako i odabirom "pratioca" - njenog minijaturnog psa Pilava, koji je privukao veliku pažnju fotografa.

Još čekamo na premijeru novog arthaus horora Dejvida Kronenberga "The Shrouds", kao i film o Donaldu Trampu "The Apprentice" Alija Abasija i komediju "Anora" Šona Bejkera.

Kompletan takmičarski program festivala možete istražiti u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Kultura