Aktuelno iz kulture

Ona je uvek u modi: Londonski muzej "Viktorije i Alberta" otvorio izložbu posvećenu manekenki Naomi Kembel

Komentari

Autor: Tanjug

19/06/2024

-

23:03

Ona je uvek u modi: Londonski muzej "Viktorije i Alberta" otvorio izložbu posvećenu manekenki Naomi Kembel
Ona je uvek u modi: Londonski muzej "Viktorije i Alberta" otvorio izložbu posvećenu manekenki Naomi Kembel - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izložba posvećena manekenki Naomi Kembel ove nedelje će biti otvorena u Muzeju "Viktorije i Alberta" u Londonu, što će biti prva izložba te vrste posvećena jednoj manekenki.

Izložba "Naomi: U modi" (Naomi: In Fashion) sagledava karijeru jedne od najprepoznatljivijih manekenki, i to kroz kreacije koje je nosila, ali i kroz njen uticaj koji ima u modi i aktivizam, prenosi Rojters.

profimedia

 

Izložba, koja će u subotu biti otvorena za javnost, sadrži glamurozne haljine i cipele koje je Kembel nosila, kao i njene modne fotografije i časopise na kojima je ona bila na naslovnoj strani. Kustos izložbe biće bivši urednik britanskog Voga, Edvard Eninful.

"Bilo je mnogo izložbi o modnim dizajnerima i fotografima, ali model je često izostavljen iz priče", rekla je za Rojters kustos mode u pomenutom muzeju Sonet Stanfil.

Prema njenim rečima, 40-godišnja karijera Naomi Kembel dokazuje da je ona uzor u modnoj industriji, ističe Rojters, jer "ne samo da radi sa najboljim dizajnerima i fotografima, već pomaže i kreatorima početnicima".

profimedia

 

Kempbel je svoju karijeru započela kao tinejdžerka i bila je model za kuće kao što je Versaće, Šanel, Prada i Dolče i Gabana.

Bila je prva crna manekenka koja se pojavila na naslovnicama francuskog Voga i magazina Tajm, a takođe je bila i prva crna manekenka na naslovnoj strani septembarskog izdanja američkog Voga.

Izložba, koja traje do 6. aprila 2025, uključuje pisane i audio-komentare Kembel, koja se priseća ključnih trenutaka u svojoj karijeri, kao i improvizovanu modnu pistu za one koji žele da prošetaju pistom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura