Aktuelno iz kulture

Drugo veče "Nišvila" uz podsećanje na zvuke Džimija Hendriksa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/08/2021

-

16:06

Drugo veče "Nišvila" uz podsećanje na zvuke Džimija Hendriksa
Drugo veče "Nišvila" uz podsećanje na zvuke Džimija Hendriksa - Copyright E-Stock/Kostadin Kamenov

veličina teksta

Aa Aa

Drugo veče niškog džez festivala Nišvil, koji se ove godine odvija uz potvrdu o vakcinaciji ili brzo testiranje obeležile su dve zvezde - Stenli Džordan, koji je izveo neke od hitova Džimija Hendriksa i Fillip Katrin, kome je uručena nagrada za doprinos džezu.

Upravo je Katrin za Euronews Srbija rekao da je, za njega, niška publika inspirativna i da mu je drago da je bio deo jedne ovakve organizacije.

"Ovde imam sjajan odnos sa ljudima, bilo je divno svirati pred ovakvu publiku. Bilo je lako ovde raditi", rekao je Katrin.

Niška publika oduševila je i Džordana koji je se trenuno nalazi na turneji, pa dodaje da je sinoćni nastup bio jedan od boljih.

 

 

 

"Sećam se da smo prošli put imali sjanu publiku i opet su sa nama. Zaista nas inspirišu. Na turneji smo, a sinoćni nastup u Nišu je bio najbolji do sada", kazao je Džordan.

Drugo veče festivala otvorio je albanski bend Džast Trio, a pored njih nastupala je i grupa Sevdah Bejbi. Tokom trajanja festivala, publici je na raspolaganju još nekoliko otvorenih stejdževa gde se ulaznice ne naplaćuju.

Inače, Nišvil prošle godine nije održan u standardnom obimu, ali organizator tvrdi da će učiniti sve da se ove godine kriza izazvana pandemijom što manje oseti, iako izvođači najčešće dolaze iz raznih delova sveta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura