Aktuelno iz kulture

Jova Radovanović i Sedmorica mladih dobitnici nagrade za životno delo Nišvil džez festivala

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/08/2021

-

19:27

Jova Radovanović i Sedmorica mladih dobitnici nagrade za životno delo Nišvil džez festivala
Nagrada "Nišvila" za životno delo Jovi Radovanoviću - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Nagrada za životno delo , koju Nišvil džez festival tradicionalno dodeljuje zaslužnim srpskim muzičarima, ove godine uručena je Jovi Radovanoviću i grupi „Sedmorica mladih“. Direktor Nišvila Ivan Blagojević  rekao je da je ovaj ansambl zaslužan za popularizaciju džeza na ovim prostorima jer su prosečnom Jugoslovenu približili ovu vrstu muzike.  

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

“Nagrada je na neki način potvrda da ono što radiš dobro radiš i da si na dobrom putu. Ali , nagrada je i obaveza da sutra budete još bolji i kvalitetniji.  Što se mene i mojih drugara iz ansambla Sedmorica mladih tiče,  siguran sam da smo bili na dobrom putu, a što se obaveze tiče, jedino nam ostaje to da što duže uživamo u ovoj nagradi“, rekao je Radovanović nakon dodele priznanja.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Za Euronews  kaže : Ova mi je nagrada draža jer je nisam očekivao , očekivao sam da dodje iz jedne druge kuće u kojoj smo mnogo vise proveli, međutim, ispostavilo se da su ljudi iz Nišvila pratili rad Sedmorice mladih i to ocenili tako sto su tu prestižnu nagradu nama dodelili. Veoma sam srećan zbog toga. To je naša prva ljubav - džez.

Nakon dodele priznanja,  Radovanović je sa prijateljima i sestrom Miše Blama, glumicom Nadom Blam, obišao ulicu koja nosi ime ovog velikog džez umetnika , takodje  laureta ove nagrade.

“Ja sam presrećan jer sam u ulici mog kolege koji je bio sjajan muzičar , posvećen,  toliko da je malo jedna ulica“, istakao je Radovanović.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Nada Blam je rekla  da je posebno raduje to je da je Niš prvi grad koji je Miši dodelio ulicu i to ne zato, kako kaže, što je neko insistirao, nego je to došlo organski sa njegovim delom .  

“U Beogradu je ulicu dobio na Zvezdari i u Mladenovcu,  tamo ću tek otići da obiđem ta mesta.  Nadam se da Miša sad gleda sa zadovoljstvom. Voleo je Niš , najradije dolazio ovde. Mislim da je Niš prvi koji je zahvaljujući Ivanu Blagojeviću (direktoru Nišvila) nekako obesmrtio Mišu“, rekla je Nada Blam.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura