Aktuelno iz kulture

Serija “Porodica” prikazivaće se u Severnoj Americi

Komentari

Autor: 24sedam

20/08/2021

-

15:35

Serija “Porodica” prikazivaće se u Severnoj Americi
Serija “Porodica” prikazivaće se u Severnoj Americi - Copyright Promo/RTS/SuperstarTV

veličina teksta

Aa Aa

Srpska televizijska drama "Porodica", koja je osvojila nagrade "Srce Sarajeva" u katagoriji televizijskih serija na aktuelnom Sarajevo Film Festivalu, otkupljena je za prikazivanje u Severnoj Americi, pozova se portal 24sata na pisanje američkog lista Variety.

Kako se navodi, serija u režiji Bojana Vuletića i produkcije "Firefly Productions" će se ove jeseni emitovati na OTT servisu "MHz Choice", gde će se pridružiti spisku vrhunskih evropskih naslova, uključujući italijanski hit "Inspektor Montalbano", kao i seriju "Arde Madrid".

"Porodica" je miniserija koja priča unutrašnju priču o tri dana koja su prethodila hapšenju bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića.

Na dodeli nagrada u ponedeljak u Sarajevu, ostvarenje reditelja Bojana Vuletića je dobilo nagradu za najbolju dramsku seriju, najboljeg režisera (Bojan Vuletić) i najboljeg glavnog glumca (Boris Isaković).

"To je nagrada koja na neki način dokazuje da smo sve što smo uradili uradili na pravi način, jer je to vrlo škakljiva tema. I zaista smo pokušali da napravimo nešto vrlo iskreno i vrlo jasno o svemu što Slobodan Milošević predstavlja u srpskom društvu i u regionu", izjavio je Vuletić za Variety.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura