Aktuelno iz kulture

Miodrag Dragičević: Posle nagrade "Nebojša Glogovac" nema više prostora da nešto slabo igram

Komentari

Autor: Tanjug

26/08/2021

-

10:55

Miodrag Dragičević: Posle nagrade "Nebojša Glogovac" nema više prostora da nešto slabo igram
Miodrag Dragičević: Posle nagrade "Nebojša Glogovac" nema više prostora da nešto slabo igram - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Miodrag Dragičević bio je gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor", u kojoj je istakao da uloga u predstavi "Kaspar" Jugoslovenskog dramskog pozorišta za njega predstavlja prekretnicu u karijeri.

Bez obzira što je na početku karijere Dragičević već uživa nepodelejnu naklonost stručne javnosti i publike, a ulogom u pomenutoj predstavi rađenoj prema tekstu Petera Handkea i u režiji Miloša Lolića, samo je potvrdio ogrman talenat.

"U pripremi predstave `Kaspar` imali smo mnogo poteškoća, jer smo je radili u jeku pandemije. Nekako smo u kreaciji reditelja Lolića i velikim naporom cele glumačke ekipe uspeli da dovedemo predstavu `Kaspar` na poželjan nivo", kaže Dragičević.

Nebojša Babić/Jugoslovensko dramsko pozorište

U predstavi "Kaspar"

Kako kaže, posle predstave "Kaspar" malo toga je isto u negovoj karijeri.

"Nesumnjivo, uloga Kaspara je prekretnica u mojoj karijeri. To je važna tačka u mom glumačkom razvitku. Pronašao sam u sebi neke nove glumačke elemente, za koje nisam znao ni da postoje. Verujem da sam ulogom u predstavi "Kaspar" dobio osnovu za teže, zahtevnije i slojevitije zadatke" kazao je Dragičević.

Tanjug/Rade Prelić

Dragičević je prvi laureat nagade "Nebojša Glogovac"

Za ovu ulogu, Dragičević je dobio silne nagrade među kojima mu je, kako kaže, najdraže priznanje "Nebojša Glogovac" (prvi je laureat nagrade koja nosi ime pokojnog glumca i nekadašnjeg prvaka drame Jugoslovenskog dramskog pozorišta i koju je ovaj teatar ustanovio).

"Takva nagrada je lep teret koji mora da se nosi. Imam obavezu da naše Jugoslovensko dramsko pozorište prezentujem na najbolji mogući način. Nema više prostora da nešto slabo igram", kazao je Dragićević.

Konkurencija koja motiviše

Za njega ekspanzija snimanja televizijskih serija predstavlja odličan splet okolnsoti za profesionalce u srpskoj kinematografiji.

"Postoji konkurencija koja motiviše glumce da budu najbolji što mogu. Jedna produkcija podigne visoko lestvicu, pa druga pokuša da je dostigne u svim parametrima profesionalnog delovanja i tako dolazimo do odličnih okolnosti za glumce", kazao je Dragičević, koga je publika kraj malih ekrana imala priliku da vidi u serijama "Pet", "Urgentni centar", "Jutro će promeniti sve", te u "Ubicama mog oca" i "Čizmašima".

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Biljane Mašić, a od 2018. je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dragičević na matičnoj sceni igra i u predstavama "Lorencačo", "Natan Mudri", "Hotel Slobodan promet", "Pod žrvnjem", a podjednako uspešno igra i na drugim beogradskim scenama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura