Aktuelno iz kulture

Iva Stefanović: Još više zapleta u nastavku Tajne vinove loze

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2021

-

15:16

Iva Stefanović: Još više zapleta u nastavku Tajne vinove loze
Iva Stefanović: Još više zapleta u nastavku Tajne vinove loze - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

"Ako je u prvoj sezoni bilo dosta zapleta, mislim da publika u drugoj može da očekuje još više. Neće se još rasplesti i otkriti `Tajne vinove loze`", rekla je za Tanjug glumica Iva Stefanović.

O svom liku u seriji "Tajna vinove loze", Stefanović je mogla samo da otkrije da je vezan za deo priče sa juga Srbije, da se upliće se u život Marka Smiljanića, kog igra Marko Vasiljević, i da "dosta zakomplikuje stvari".

Stefanović očekuje da druga sezona može dostići, a možda i prestići uspeh prve, pošto je serija "napisana vrlo dobro, postoje razne linije radnje, likovi dobijaju nove dimenzije i priča se razvija na način koji publika možda nije očekivala, što je uvek intrigantno".

Pošto igra u Pozorištu na Terazijama, Stefanović kaže da voli mjuzikl, iako se radi o vrlo zahtevnom žanru, za koji je potrebna velika veština i trening.

"Ples, gluma i pevanje u isto vreme su dosta zahtevni za gumca i drže ga u nekom posebnom treningu. Ne mogu da kažem da mi je to teško, već je uživanje. Ali je naporno", priznala je glumica.

Sa znatnim iskustvom bavljenja sinhronizacije animiranih i igranih serija i filmova, Stefanović kaže da glumci ponekad ne prave razliku u odnosu na uobičajene tehnike zanata pa se "desi u studiju da uključuju i pokret", iako su svedeni samo na upotrebu glasa.

"Morate da dočarate lik kroz glasovnu transformaciju, a da bude uverljivo, da napraviti imitaciju originala na drugom jeziku a da ga date na našem. Nekad mi je to veći izazov nego rad na mjuziklu", zaključila je glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura