Aktuelno iz kulture

Netflix priredio iznenađenje: "Kidnapovali" 100 najvatrenijih fanova koji spojluju "La Casa de Papel"

Komentari

Autor: B92, Euronews Srbija

09/09/2021

-

16:05

Netflix priredio iznenađenje: "Kidnapovali" 100 najvatrenijih fanova koji spojluju "La Casa de Papel"
Netflix priredio iznenađenje: "Kidnapovali" 100 najvatrenijih fanova koji spojluju "La Casa de Papel" - Copyright Prinstscreen YouTube/La Casa De Papel

veličina teksta

Aa Aa

Prvi deo nove i ujedno poslednje sezone hit serije "La Casa de Papel" Netflix je emitovao 3. septembra, dok će se veliko finale odigrati 3. decembra.

"Ekipa se već preko 100 sati nalazi zatvorena u banci. Uspeli su da spasu Lisabon, ali izgubili su jednog od svojih. Profesor prvi put nema plan za beg. Baš kad pomisle da nema ništa gore, novi neprijatelj stiže na scenu, i to puno moćniji od onih s kojima su se do sad susretali. Bliži se kraj najveće provale u istoriji, a ono što je počelo kao pljačka pretvoriće se u rat", zvanično je dao opis nove sezone Netflix.

Kako bi sprečili "najvatrenije" fanove ove španske serije da otkrivaju radnju novih epizoda, Neflix je odlučio da ih "kidnapuje" pre nego što se odigrala premijera.

Sto fanova mislili su, naime, da putuju za Madrid kako bi prisustvovali specijalnoj projekciji nove sezone. Međutim, njih je pomenuta platforma registrovala kao one koji najviše spojluju epizode na internetu, pa je odlučila da ih zadrži u vazduhu odmah pošto su se ukrcali i smestili u avion.

 

 

Otetim fanovima, sada već putnicima aviona, obratio se lik iz serije koji im je rekao da će celu sezonu moći da pogledaju tokom leta.

Let je trajao pet i po sati, koliko ukupno traje pet epizoda pete sezone "La Casa de Papel".

Putnicima je, takođe, rečeno da isključe mobilne telefone, ili da ih stave na režim rada u avionu, kako ne bi objavljivali slike, video-snimke kadrova pete sezone popularne španske serije.

Prethodna sezona završila se tako što je banda zarobljena u nacionalnoj banci u sukobu s vojskom u stilu Buča Kesidija.

"Kad smo počeli da pišemo petu sezonu usred pandemije, osećali smo da moramo da promenimo ono što ljudi očekuju od sezone i napravimo senzaciju od kraja serije u prvom delu. U drugom delu ćemo se više fokusirati na emotivnu situaciju likova", rekao je svojevremeno jedan od tvoraca serije, Aleks Pina.

Tako su od prvobitne zamisli u vidu 10 epizoda u paketu, došli na "bolju ideju da se u prvih pet epizoda gleda uzbudljiv rasplet događaja, a u drugih pet osetiti srž likova, i njihova emotivna strana".

Netflix je najavio i da će u novembru fanovi moći da pokažu svoje umeće pljačke. "Money Heist: The Experience", naime, zamišljen je kao događaj koji će obožavateljima širom sveta dati priliku da svoj kriminalni um stave u iskušenje.

Potencijalni lopovi u Londonu, Parizu, Majamiju, Meksiko Sitiju i Njujorku biće regrutovani u zloglasnu bandu i izazov će im se uvući u mnoštvo međunarodnih meta, uključujući La Monnaie de Paris - francusku kovnicu novca. Pod vođstvom Profesora, skupina će pokušati da se infiltrira u institucije i dokaže da imaju sve što je potrebno da budu dio zloglasne bande.

Komentari (0)

Kultura