Aktuelno iz kulture

Legendarna grupa ABBA ponovo na britanskoj Top 10 listi singlova i to posle skoro 40 godina

Komentari

Autor: BBC

11/09/2021

-

13:29

Legendarna grupa ABBA ponovo na britanskoj Top 10 listi singlova i to posle skoro 40 godina
Legendarna grupa ABBA ponovo na britanskoj Top 10 listi singlova i to posle skoro 40 godina - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon skoro 40 godina, legendarna švedska grupa ABBA se vratila na listu Top 10 singlova u Velikoj Britaniji i to sa numerom koju je nedelju ranije u Londonu predstavila javnosti u povodu novog albuma "Voyage".

Singl "Don’t Shut Me Down" direktno je ušao na deveto mesto britanske liste. Ta pesma je druga najviše skidana tokom nedelje i u strimingu je preuzeta 2,3 miliona puta, navelo je telo zaduženo za sastavljanje top lista, piše BBC.

To je prvi singl grupe ABBA na britanskoj Top 10 listi od numere "One of Us" iz januara 1982. godine, a takođe i 20 singl grupe koji se našao na britanskoj Top 10 listi.

Drugi singl sa predstojećeg albuma, pesma "I Still Have Faith in You" je stigao do 14. pozicije.

"Na početku su bile samo te dve pesma, a onda smo pomislili da bismo možda mogli da uradimo još nekoliko", izjavio je Beni Anderson, koji je član sastava od osnivanja zajedno sa Bjornom Ulveusom, Ani-Fridom Lingstad i Agnetom Faltskog.

profimedia

 

Pomenuti album "Voyage", prvi studijski grupe ABBA još od "The Visitors" iz 1981. godine, trebalo bi zvanično da bude objavljen 5. novembra. Bend je najavio i turneju, ali virtuelnu sa hologramima članova.

Sa pesmom "Waterloo" 1974. ABBA je pobedila na Evroviziji, a potom su bili aktivni do 1982. Sve vreme sastav je da dominirao svetskim top listama, a podaci o prodaji singlova i albuma govore da su najuspešniji bend na svetu odmah posle Bitlsa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura