Aktuelno iz kulture

Fanovi odmeravaju znanje: Helen Miren vodi kviz-šou povodom 20 godina od premijere filma "Hari Poter i kamen mudrosti"

Komentari

Autor: Variety

18/10/2021

-

07:08

Fanovi odmeravaju znanje: Helen Miren vodi kviz-šou povodom 20 godina od premijere filma "Hari Poter i kamen mudrosti"
Fanovi odmeravaju znanje: Helen Miren vodi kviz-šou povodom 20 godina od premijere filma "Hari Poter i kamen mudrosti" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Legendarna glumica Helen Miren biće domaćin TV kviz-šou programa koji će biti organizovan povodom dve decenije od premijere filma "Hari Poter i kamen mudrosti" (snimljen prema istoimenom romanu Džoan K. Rouling).

Zamisao autora je da okupi najvatrenije fanove omiljenog književnog serijala i filmske franšize koji će ovog puta odmeriti znanje u poznavanju tog čarobnjačkog sveta i Hogvortske škole za čarobnjaštvo i veštičarenje, piše Variety. Serijal (predviđena su četiri dela, a emitovanje na Cartoon Network, TBS i HBO Max) sadržaće niz trivijalnih pitanja o čuvenom čarobnjaku, a predviđena su i specijalna gostovanja.

"Znala sam da ću jednog dana dobiti ulogu u 'Harriju Potteru' i izuzetno mi je drago što ću učestvovati u proslavi dvadesetogodišnjice od premijere filma. Filmovi su podstakli u nama začuđenost i očaranje, i biće prava poslastica da se ponovo oživi ta magija za bezbroj obožavalaca koji nastavljaju da uživaju u ovom očaravajućem svetu", istakla je u saopštenju za medije Miren.

Specijal će biti snimljen ovog meseca, a premijera će biti prikazana kasnije ove godine. Film "Hari Poter i kamen čarobnjaka" debitovao je u bioskopima 14. novembra 2001.

Ceo šou program nazvan je "Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses" (Hari Poter: Turnir Hogvorskih kuća). Kako je objavljeno serijal će biti snimljen tokom ovog meseca, a premijerno emitovanje trebalo bi da bude do kraja ove godine.

"Vorner braders" otkupio je prava za adaptaciju romana "Hari Poter i kamen mudrosti" 1999, a istoimeni film je premijerno prikazan 14. novembra 2001. Film u režiji Kristofera Kolambusa je zaradio tri nominacije za nagradu "Oskar", a zaradio je preko 974 miliona dolara tokom prvobitnog prikazivanja, da bi tokom narednih prikazivanja premašila zaradu od milijardu dolara. U kasnijim godinama, snimljeno je sedam nastavaka, a u glavnoj ulozi se pojavljuje Danijel Radklif.

Preporuka za vas

Niko ne poznaje "Svet leda i vatre" bolje od njih: Prevodioci serijala predviđaju kakva sudbina čeka Džona Snežnog i ostatak Vesterosa
Tvorac "Igre prestola" nastavlja da muči fanove, Stiven King zabrinut hoće li dočekati da pročita "Vetrove zime"

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu