Aktuelno iz kulture

Srećković: Snimaćemo seriju o poslednjim danima kneza Mihaila, igram jednog od organizatora ubistva Obrenovića

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2021

-

11:58

Srećković: Snimaćemo seriju o poslednjim danima kneza Mihaila, igram jednog od organizatora ubistva Obrenovića
Srećković: Snimaćemo seriju o poslednjim danima kneza Mihaila, igram jednog od organizatora ubistva Obrenovića - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Aleksandar Srećković se posle nekoliko godina vraća na scenu Narodnog pozorišta u Beogradu i to ulogom u predstavi "Vlast i druge stvari", koja u osnovi nastaje po Nušićevom poslednjem komadu "Vlast" koji slavni komediograf nije završio.

Cenjeni glumac napominje da je premijera predstave koju režira Milan Nešković planirana za prvu polovionu novembra.

"Nešković je u predstavu inkorporirao i neke delove ostalih Nušićevih komada koji se tiču teme vlasti. Naravno, ako tetar uopšte bude funkcionisao u to vreme", kazao je Srećković u razgovoru za Tanjug.

Kako kaže, uskoro počinje snimanje i televizijske serije "Što se bore misli moje" u režiji Milorada Milinkovića.

"Reč je o televizijskom formatu koji se bavi poslednjim danima kneza Mihaila Obrenovića i njegovim ubistvom. Verujem da će publika imati prilike da vidi izvanredan istorijski serijal o temi koju niko nije obrađivao do sada", rekao je Srećković.

Srećković igra Kostu Radovanovića, glavnog zaverenika u celoj operaciji likvidacije kneza Mihaila.

"Glavni zaverenici su bili Kosta i Pavle Radovanović, a meni je pripalo da igram starijeg od dvojice braće. Reditelj serije Milinković je pokušao da sagleda širu sliku celog događaja i da predstavi okolnosti iz kojih je proisteklo to ubistvo", kaže Srećković i dodaje da je knez Mihailo imao potpuno drugačiju viziju razvoja Srbije nego što se to odigralo nakon njegovog ubistva.

"Bio je okrenut zapadu. Glumce je uveo u instituciju iz čergi i kafana, obraćao je pažnju na kulturu, pisao je pesme... Serija se zove `Što se bore misli moje` po pesmi koju je napisao knez Mihailo. Naša serija i govori o tome gde je Srbija otišla nakon ubistva kneza Mihaila, a gde je zapravo mogla da ode", rekao je Srećković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Popularnog Kuburu očekuje i premijera američkog filma "The Machine"

Prema njegovim rečima, publiku širom sveta do kraja ove godine očekuje premijera filma "The Machine" koji je sniman u Beogradu.

"Film se bavi putovanjem kroz život jednog čoveka. Reč je o ozbiljnoj američkoj produkcija o kojoj zbog potpisanih ugovora ne mogu puno da pričam", istakao je Srećković.

Predstava "Kerovi" u kojoj Srećković deli scenu sa Srđanom Timarovim biće izvedena 100. put na sceni beogradskog "Teatra na brdu".

"Publika obožava tu predstavu jer nas dvojica pokušavamo da dižemo ogledalo ljudima. Igramo 14 rasa pasa i njihove doživljaje ljudi", kazao je Srećković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura