Aktuelno iz kulture

Doček Nove godine u Novom Sadu: Predstava o Tesli na Trgu slobode

Komentari

Autor: RTV

06/10/2021

-

10:21

Doček Nove godine u Novom Sadu: Predstava o Tesli na Trgu slobode
Nikola Tesla - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Tesla izumetnik" prema romanu Vladimira Pištala "Tesla, portret među maskama", u adaptaciji i režiji Nebojše Bradića, biće premijerno izvedena 31. decembra na centralnom novosadskom trgu, prenosi RTV.

To je prvi u nizu velikih pozorišnih projekata koje će Srpsko narodno pozorište (SNP) realizovati sa Fondacijom "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" u godini titule.

"To će biti spektakl posvećen Tesli koji je izuzetan naučnik, ali i svetski čovek koji je bio, zaista, primer svog vremena i dan-danas u mnogo čemu neprevaziđen", objasnio je Zoran Đerić, upravnik Srpskog narodnog pozorišta.

Predstava "Tesla izmetnik" biće izvedena na Trgu slobode, umesto uobičajenih dočeka Nove godine.

Predstavu će pratiti i dodatni programi na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizovani u čast našeg čuvenog naučnika, objasnio je Đerić, kako prenosi RTV.

Uz pomoć Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", Srpsko narodno pozorište će na scenu postaviti i druge značajne naslove, čije izvođenje, takođe, nije ograničeno na pozorišnu salu.

Nakon predstave o Tesli, kako je naveo Đerić, publika može očekivati i premijeru opere Stevana Divjakovića "Vladimir i Kosara".

Ova opera će biti premijerno izvedena 1. februara, za Dan grada, na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. Posle toga pripremaju se dva velika dramska projekta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura