Aktuelno iz kulture

Nova tužba u Holivudu: Finansijer tuži studio za "One su bombe" i još tri filma, traži 14,3 miliona dolara

Komentari

Autor: Deadline

08/10/2021

-

08:15

Nova tužba u Holivudu: Finansijer tuži studio za "One su bombe" i još tri filma, traži 14,3 miliona dolara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je Skarlet Johanson uzdrmala Holivud, ovih dana je "pala" još jedna tužba u filmskoj industriji. Investitorska kuća "Hudson Private LP", kako piše Deadline, obratila se federalnom sudu u Njujorku jer je, kako su naveli u tužbi, "Bron Studios" zloupotrebio investirani novac i ostao dužan milione na ime zajmova koje su dobili za filmove snimane između 2017. i 2020.

Tužba se odnosi na sredstva kojim je finansirano hvaljeno ostvarenje "One su bombe" (Bombshell), ali i na filmove "Kapone" (Capone), "Preživeli" (The Survivor) i "Hrt" (Greyhound), za koje studio finansijeru nije vratio ukupno 14,3 miliona dolara zajma. 

"Hudson" je, takođe, tužio "Creative Wealth Media", kompaniju za finansiranje filmova sa sedištem u Torontu, koja je jedan od glavnih finansijera "Bron Studios", kao i njihovog osnivača koji je, kako su naveli, prevarom naterao "Hudson" da odobri zajmove za filmove uz garancije i obećanja da studio ima finansijske mogućnosti da vrati pozajmljeno. 

Kako se u tužbi precizira, tri miliona dolara namenjenih kompaniji "Sony" za film "Hrt" nikada nije preneto toj kući, već je novac preusmeren u druge svrhe. Takođe, "Hudson" navodi da su na ime zajma od tri miliona koja su odobrili za snimanje ostvarenja "One su bombe", a u kom glavne uloge igraju Šarliz Teron, Nikol Kidman i Margot Robi, imali pravo na povraćaj investicije uz kamatu i procenat od ostvarenog prihoda. Međutim, kako investitorska kuća tvrdi, "Bron" im je i dalje dužan četiri miliona samo za taj film.

Studio duguje i 3,3 miliona dolara za film "Kapone" u kom je glavna zvezda Tom Hardi, a za "Preživele", novi film Berija Levinsona koji je nedavno otkupio HBO, 5,4 miliona dolara. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura