Aktuelno iz kulture

Serija "Tajne vinove loze" proglašena najgledanijom na Međunarodnom festivalu drama i serija

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2021

-

14:43

Serija "Tajne vinove loze" proglašena najgledanijom na Međunarodnom festivalu drama i serija
Tajne vinove loze - Copyright Prinskrin/Youtube/SUPERSTAR TV

veličina teksta

Aa Aa

Na jedanaestom Međunarodnom festivalu drama i serija (FEDIS), koji okuplja najznačajnije glumce i autore domaćih i regionalnih drama i serija, ali i ostale radnike iz oblasti kulture serija, "Tajne vinove loze“ odnela je prestižnu nagradu za najgledaniju seriju.

Ovo ostvarenje potpisuju produkcije Telekom Srbija i MetRo Productions, a nagradu su primili izvršni producent i kreator serije Dejan Karaklajić i Jasmina Lakobrija iz Telekoma Srbija.

"Izuzetno smo ponosni na dosadašnja ostvarenja i ova nagrada, kao i veliki broj nominovanih serija koje dolaze iz naše produkcije, govore u prilog tome da smo na pravom putu i da gledaoci prepoznaju kvalitet. Nagrada nas inspiriše da i ubuduće pomeramo granice i proizvodimo još kvalitetniji sadržaj“, izjavila je Jasmina Lakobrija, šef Službe za produkciju u Telekomu Srbija.

Nagrada za najgledaniju seriju nije jedina koju je ostvarenje "Tajne vinove loze“ ponelo na ovogodišnjem festivalu, budući da je posthumno nagrađen kompozitor Zoran Simjanović za muziku u toj seriji.

Dejan Karaklajić, producent i kreator serije je povodom ove prestižne nagrade kaže da je serija postigla ono o čemu svi stvaraoci tog televizijskog formata teže.

"Uspeli smo da od serije koja se bavi poljoprivredom, uzgajanjem vinove loze i pravljenjem vina, napravimo interesantnu seriju. Pretekst Mirjane Bobić i rad sa timom pisaca, na čijem čelu su bili, i u drugoj polusezoni ostali, Iva Mitrović i Marko Popović sa kreativnim producentom Markom Manojlovićem, kao i sjajan glumački tim sa Slobodom Mićalović i Vojinom Ćetkovićem na čelu, doprineo je velikoj gledanosti. Sa zadovoljstvom snimamo nastavak, drugi deo prve sezone od 36 epizoda“, kazao je Karaklajić. 

Potvrdu kvaliteta rada, produkcijska ekipa kompanije Telekom Srbija dobila je u činjenici da od 13 domaćih serija u konkurenciji za "Zlatnu antenu“ više od polovine nominovanih dolazi iz njihove produkcije.

Nagrade za najbolji kostim i najbolju režiju na festivalu pripale su Jeleni Stolici i seriji "12 reči“.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura