Aktuelno iz kulture

Nikad mračniji i brutalniji Betmen: Stigao trejler za novu verziju filma o čuvenom superheroju

Komentari

Autor: Variety

17/10/2021

-

18:22

Nikad mračniji i brutalniji Betmen: Stigao trejler za novu verziju filma o čuvenom superheroju
Robert Patinson - Copyright Tanjug AP/Warner Bros. Pictures via AP

veličina teksta

Aa Aa

Od momenta kad je postavljen na Jutjubu, za manje od 24 sata više od 2,5 miliona pregleda je imao trejler za novi film "The Batman" (Betmen) u kome glavnu ulogu igra zvezda "Tvajlajt sage" Robert Patinson. U više od dva minuta, trejler nagoveštava da će film reditelja Meta Rivsa biti sumornija, mračnija i mnogo više nasilna verzija ostvarenja o čuvenom superheroju nego što je to bio slučaj sa trilogijom Krisa Nolana i posebno među fanovima omiljenim filmom "Mračni vitez".

"Strah je oružje. Kad svetlost udari u nebo, to nije samo poziv. To je upozorenje", izgovara Mračni vitez u trejleru novog "Betmena", koji bi u bioskope trebalo premijerno da stigne 4. marta 2022.

Radnja je smeštena godinu pošto je Brus Vejn započeo svoju "karijeru" kao Betmen, u vreme kada je on još uvek samo maskirani borac za pravdu. U Gotam sitiju "zasićenom" kišom i mrakom, kako piše Variety, Patinsonov Betmen, napada svoje neprijatelje brutalnošću kakvu prošli filmovi nisu imali. Prema oceni ovog lista, i sam glas zvezde "Tvajlajt sage" iznenađujuće je prigušen, a Brus Vejn u novom filmu ne izgleda "toliko skockano", već mračnije i pomalo zapušteno.

Trejeler počinje hapšenjem Ridlera, koji je predstavljen kao serijski ubica koji ostavlja skrivene tragove sa svojim žrtvama i koji će, očigledno, biti glavni problem Betmena.

Mnogima je već privukla pažnju Zoe Kravic koja igra Ženu-mačku, a koju su na velikom platnu ranije maestralno iznele Mišel Fajfer ("Batman Returns", 1992) i En Hatavej ("The Dark Knight Rises", 2012).

"Ne želim da ona bude ideja, već pravo ljudsko biće, u stvarnoj situaciji i u stvarnom gradu, koja pokušava da preživi i reaguje na sopstveni bol", kazala je svojevremeno Kravic o liku koji tumači u novom filmu "Betmen".

Tanjug AP/Warner Bros. Pictures via AP

 

Reditelj je ranije izjavio kako će i Betmen, ali i drugi ključni likovi, poput Žene-mačke, u njegovom ostvarenju tek postajati oni karakteri koje publika prepoznaje. Tako će i pomenuti Ridler, ali i Pingvin biti predstavljeni kao likovi koji su tek na početku svojih kriminalnih karijera.

Ako je Patinson gotovo neprepoznatljiv u ulozi Betmena, sasvim je sigurno da će publika Kolina Farela jedva prepoznati u liku Pingvina. Kako je ranije objašnjeno, Pingvin se pojavljuje u svega pet ili šest scena, a glumac je doživeo transformaciju koja skoro da "briše" njegovu pojavu i čak će nadmašiti transformaciju Denija DeVita koji je poslednji put na velikom platnu izneo lik Pingvina.

Endrju Serkis igra odanog batlera Alfreda, a Džef Rajt se pojavljuje kao Džejms Gordon.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura