Aktuelno iz kulture

Orden Srbije za Džonija Depa na Sretenje: Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje, poručio glumac

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2021

-

17:54

Orden Srbije za Džonija Depa na Sretenje: Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje, poručio glumac
Orden Srbije za Džonija Depa na Sretenje: Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje, poručio glumac - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će na Dan državnosti Srbije, 15. februara, odlikovati glumca Džonija Depa u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji, kao i zbog brojnih projekata koji u našoj zemlji zapošljavaju veliki broj mladih ljudi.

Dep je u susretu sa predsednikom rekao da je počastvovan odlukom da bude nagrađen ordenom za zasluge i da će 15. februara ponovo doći u Beograd na svečanu ceremoniju, saopštila je pres služba predsednika Republike.

"Biće mi velika čast da dođem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji. Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje", istakao je Dep i zahvalio predsedniku Vučiću na ukazanoj časti.

Vučić se sastao sa proslavljenim holivudskim glumcem Džonijem Depom i predstavnicima Jervolino studija (Iervolino Studios), koji borave u Beogradu povodom promocije animiranog serijala proizvedenog u Srbiji za globalnu distribuciju "Puffins Impossible".

"Proizvodnja ovakvog serijala nije važna samo za Iervolino Studios i Archangel Digital Studios, koji su partnerski izneli ovaj projekat, već i za srpsku kreativnu industriju, kao i za promociju naše zemlje u svetu", istakao je Vučić.

Serijal je kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Andrea Jervolina i Monike Bakardi, osnivača matične kompanije "Iervolino&Lady Bacardi Entertainment" (ILBE), a produkciju potpisuje Archangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića, saopštila je pres služba predsednika.

Serijal je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Predsedniku su, pored Džonija Depa, projekat predstavili i Andrea Jervolino, Monika Bakardi i Miloš Biković.

U toku nedelje svečano će biti otvoren i ogranak Iervolino Studios u Beogradu.

"Srbija je jedno od najinspirativnijih tržišta na kojima ILBE posluje. Proizvodnja Puffins Impošible serijala je dokaz da imamo sposoban i posvećen tim spreman za projekte svetskog ranga. Otvorili smo čitav sektor posvećen postprodukciji i vizuelnim efektima, te naši planovi idu dalje od proizvodnje animiranih sadržaja. Naš cilj je da Srbija postane Holivud", rekla je Monika Bakardi, suosnivačica priznate kompanije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura