Aktuelno iz kulture

Stiven King otkriva koji je "jedan od retkih filmova" koji će pogledati dva puta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/10/2021

-

09:36

Stiven King otkriva koji je "jedan od retkih filmova" koji će pogledati dva puta
Stiven King - Copyright AP/Francois Mori

veličina teksta

Aa Aa

Stiven King nije samo jedan od najplodonosnijih stvaralaca pop kulture, nego i jedan od njenih predanih konzumenata. On redovno na svom Tviteru objavljuje svoja razmišljanja o popularnim filmovima, serijama i knjigama, a toliko voli da eksperimentiše sa novim stvarima, da se retko dešava da se vrati nekom delu.

Međutim, predstojećeg vikenda planira da napravi izuzetak, jer mu se mnogo dopao novi film Edgara Rajta "Last Night In Soho".

King je imao priliku da film pogleda na pretpremijeri za odabrani broj ljudi, ali je bio toliko impresioniran, da će poći u bioskop i u petak, kako bi ga ponovo video.

 

 

"Gledao sam 'Last Night In Soho' i planiram da ga pogledam ponovo, kad se u petak pojavi u bioskopima. Ja gotovo nikad ponovo ne gledam filmove - postoji toliko dobrih stvari - ali je ovaj poseban. Vremensko putovanje sa obrtom", napisao je King. 

"Poslednja noć u četvrti Soho", kako bi u slobodnom prevodu glasio naziv ovog filma, je horor-triler koji gledaoce vodi u šezdesete godine prošlog veka. Film "nose" glavne glumice Tomasin Mekenzi i Anja Tejlor Džoj i govori o mladoje Eloiz (Mekenzi) koja napušta miran život na selu, kako bi upisala školu modnog dizajna u savremenom Londonu.

Opsednuta prošlošću, devojka iznajmljuje malu sobu kod ljubazne gospođe Kolins i ubrzo shvata da svake noći putuje kroz vreme prateći Sendi (Anja Tejlor Džoj), pevačicu i modnu ikonu šezdesetih, na njenom potpuno haotičnom putovanju. 

Eloiz počinje da sumnja u granice između snova i jave, razotkrivajući tajne, koje je možda trebalo da ostanu sakrivene.

Inače, reditelj Rajt planira da snimi i novu adaptaciju Kingove knjige "Trkač". Nešto slobodnija adaptacija sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi već je snimana 1987. ali novo ostvarenje trebalo bi da se čvršće drži originala. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura