Aktuelno iz kulture

Kristin Stjuart bira glumce za svoj rediteljski debi

Komentari

Autor: Variety

30/10/2021

-

09:33

Kristin Stjuart bira glumce za svoj rediteljski debi
Kristin Stjuart - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Zvezda "Samrak sage", glumica Kristin Sjuart, koja ovih dana promoviše početak bioskopske distribucije filma "Spenser" o princezi Dajani, sprema se već neko vreme da zauzme mesto iza kamere.

Stjuart je odlučila da debituje kao rediteljka, a priprema adaptaciju memoara "The Chronology of Water" priznate američke autorke Lidije Juknaviči (Lidia Yuknavitch).

"Trenutno biramo glumicu. Već dugo sastavljamo tim i pričamo o tome, ali za sve je potrebno neko vreme. Ponekad i čitava decenija... Obično govorim o onome što je izvesno da će se desiti, a sada je izvesnije nego ikada da ću snimiti film, i jako sam oduzšeljvena zbog toga", kazala je Stjuart za Variety, dodajući da je proteklu nedelju razgovarala sa potencijalnim sponzorima.

Prema rečima glumice, u pitanju je mali film, u kakvom bi volela da je bila angažovana kad je bila mlađa. Na pitanje da li će se i pojaviti u nekoj od scena svog rediteljskog debija, poput Alfreda Hičkoka, Stjuart odrično odgovara.

"Za mene zapravo u ovom filmu nema mesta. Mada, u zavisnosti od toga ko bude igrao Lidiju, možda bih mogla da se pojavim u ulozi njene starije sestre. Ali verovatno ne. Stalno pokušavam da smislim način da nekako uđem u film, ali mislim da se to  neće desiti", otkrila je glumica.

Iako se podigla velika prašina kada je objavljeno da će zvezda "Samrak sage" igrati princezu Dajanu, od premijere u Veneciji i prvih kritika filma "Spenser" ne prestaju da stižu pohvale na adresu mlade glumice. Za maestralnu igru i neverovatnu transformaciju, mnogi predviđaju da će se Stjuart naći u trci za najbolju glumicu i da će joj uloga Lejdi Di doneti prvu nominaciju za prestižnu nagradu "Oskar".

Stjuart je uoči premijere, govoreći na konferenciji za novinare na festivalu u Veneciji, istakla da je uživala u stvaranju filma "Spenser" mnogo više nego u bilo čemu što je do sada radila.

"Kada gledam njene slike ili neki video, osećam kao da će svakog časa tlo početi da se trese i ne znam šta će se u narednom trenutku dogoditi. Mislim da se neki ljudi jednostavno rode sa tom nekom prodornom energijom i mislim da u celoj istoriji sveta nismo imali takve ljude", podelila je glumica svoj doživljaj Dajane.

Drama u režiji Pabla Lorena, a za koju je scenario napisao Stiven Najt, prati tri dana iz života princeze tokom božićnih praznika 1991. godine koje je provela u Sandringemu i kada je donela odluku da se razvede od princa Čarlsa.

"Spenser" će se na bioskopskim repertoarima naći od 5. novembra, a Stjuart je upravo završila snimanje naučno-fantastičnog filma "Crimes of the Future" scenariste i reditelja Dejvida Kronenberga u kom igraju i Vigo Mortensen, Lea Sejdu i Skot Sptidman.

Filmom "Spenser" će 9. novembra biti zatvoren i 17. festival "Slobodna zona".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura