Poznati

Hali Beri: Ako vam neko kaže da nešto ne možete, odgovorite: "Samo me gledaj!"

Komentari

Autor: Hollywood reporter

21/10/2021

-

21:25

Hali Beri: Ako vam neko kaže da nešto ne možete, odgovorite: "Samo me gledaj!"
Tanjug AP/Chris Pizello - Copyright Tanjug AP/Chris Pizello

veličina teksta

Aa Aa

Oskarom nagrađena glumica Hali Beri (55) dobila je priznanje za dosadašnji doprinos filmskoj industriji na tradicionalnoj gala večeri "Žene u Holivudu", koju je 27. put organizovao časopis Elle. 

Popularna glumica u žiži javnost je ove godine zbog filma "Bruised" (u slobodnom prevodu "Modrice") u kom ne samo da glumi, već i debituje kao reditelj. Ostavarenje govori o posrnuloj MMA borkinji koja pokušava da se vrati sportu, istovremeno se suočava sa sopstvenim demonima i žonglira sa obaveza majke pošto se u njen život vratio sin kog je bila napustila.

Film je premijerno prikazan na festivalu u Torontu, a na Netflix stiže 24. novembra i upravo je Hali Beri sa prisutnima na pomenutoj ceremoniji, održanoj u nedavno otvorenom Muzeju filma u Los Anđelesu, podelila iskustvo koje je stekla rediteljskim debijem.

"Toliko puta mi žene pomislimo kako nemamo pravo na režiju jer je to muški posao. Nije to za nas jer mi možemo da budemo samo j**** mečke koje plešu. Pa, znate šta: `Mi možemo biti mnogo više od te mečke `. Možemo biti glavne, možemo pričati naše priče iz našeg ugla posmatranja... Slušajte i učite iz drugih perspektiva ", kazala je Beri priznajući da je i sama, ikako je već 30 godina u filmskoj industriji, imala sumnje u sebe, piše Hollywood reporter.

Prema njenim rečima, bila joj je čast i privilegija da režira svoj prvi film i, kako je dodala, tokom tog procesa je naučila da je zaista teško.

"Ali nije bilo samo meni teško, teško je za sve nas. Teško je da kao žena pronađete sopstveni glas i zakoračite u sopstvenu moć. Naučila sam to tokom ove dve i po godine, bio je to izazov kakav nisam očekivala. Morala sam da razumem i naučim ko sam i od čega satkana", navela je glumica. 

Beri je iskoristila priliku i da se zahvali svim muškarcima (nekoliko lepih reči uputila je i dečku Vanu Hantu, koji je bio u publici), koji su bili uz nju i koji su je podržavali od kad je počinjala da pravi prve profesionalne korake.

"Svaka dobra žena iza sebe ima dobrog muškarca koji zna da je ona ta koja pokazuje put, a on je tu da prati i podržava", kazala je Beri i zaključila rečima:

"Ne dajte nikome da vam se ispreči na putu ka snovima. Ako vam neko kaže da nešto ne možete, odgovorite: `Samo me gledaj!`. Ako vam i kažu da će biti teško, odgovorite da to jako dobro znate jer ste žena i jer ste navikli da vam u životu ne bude lako. Nastavite same sebi da krojite put, pratite zvezdu vodilju i radite ono što znate da vam je suđeno. Drage dame, hvala vam što ste me inspirisale i nastavite da inspirišete žene širom sveta".

Inače, sredinom avgusta je protiv Hali Beri podnela tužbu MMA borkinja Ket Zingano zbog, kako je navela, lažnih obećanja. Prema pisanju američkih medija, u tužbi se navodi da je u filmu očigledna paralela između scenarija i lične životne priče MMA zvezde, kojoj je Beri obećala da će se pojaviti u filmu, što se nije desilo, i što je Zingano koštalo posla u UFC (Ultimate Fighting Championship) jer je odustala od borbe zbog snimanja filma i uloge koja joj je obećana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin