Poznati

Aleksandra Dadario: Posle "Pravog detektiva", odjednom su svi u Holivudu hteli da me upoznaju

Komentari

Autor: Collider

02/08/2021

-

22:05

Aleksandra Dadario: Posle "Pravog detektiva", odjednom su svi u Holivudu hteli da me upoznaju
Aleksandra Dadario - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi put na malim ekranima se Aleksandra Dadario pojavila u komediji "Sva moja deca", dok je u svet filma kročila ulogom u ostvarenju Krisa Kolumba "Persi Džekson - Kradljivac munje".

Ova rođena Njujorčanka imala je već niz uloga i, reklo bi se, zavidno iskustvo u Holivudu, u momentu kada je stigao poziv da snima seriju "True Detective" (Pravi detektiv).

Već sama audicija je stigla u pravom momentu, jer je i sama glumica osećala da joj ipak nedostaje uloga drugačija od svih koje je do tada tumačila i kojom će pokazati koliko još ima da ponudi.

"Otišla sam na audiciju sa razmišljanjem da će mi bilo koja uloga u ovoj seriji dobro doći, jer će biti drugačija od svega što sam do tada radila. Izgledaće dobro u CV i mislila da mi može koristiti za neke buduće projekte, otvoriti neka nova vrata", kazala je popularna glumica u druženju sa novinarima, povodom premijere nove mini-serije HBO "The White Lotus".

Ipak, Aleksandra Dadario nije očekivala da će joj epizode sa Metjuom Mekonahijem i Vudijem Harelsonom u tolikoj meri promeniti život.

"Najveći uspeh u karijeri se desio neočekivano, došao je kao grom iz vedra neba. Ne razmišljam mnogo unapred, čak i kad planiram, ne mogu baš znati šta će na kraju od toga da se desi i kako će izgledati. U životu se i trudim da očuvam zdrav razum i da nemam previše očekivanja, iako imam svest o tome da li će nešto funkcionisati ili ne. Kada je reč o `True Detective` znala sam da će do te saradnje doći, ali nisam mogla da pretpostavim da će imati baš takav uticaj na moju karijeru i život. Nisam čak ni otišla na premijeru serije, a mislim da nisam ni bila pozvana," kazala je Aleksandra Dadario za Collider.

Na pitanje kako se osećala zbog toga što nije bila pozvana na premijeru serije, glumica je navela da nije zamerila i da razmišlja tako da ide tamo gde je pozivaju, a osećala je ogroman ponos kad je serija bila nominovana za "Gremi" nagrade.

"Moj stav je da se samo uvek trudim da pružim maksimum u onome što odaberem da radim", ističe Dadario.

profimedia

 

Glumica se prisetila i jutra pošto je emitovana epizoda "Pravog detektiva" sa "golišavom scenom sa Harelsonom".

"Sedela sam na kauču kod svog dečka i pozvala me je agentkinja, govoreći da telefoni ne prestaju da joj zvone. Svi odjednom hoće da me upoznaju, da se druže... Nisam mogla da očekujem tako nešto", dodala je Dadario i podsetila da je posle toga stigla uloga u "San Andreasu", koja će je proslaviti u Holivudu.

U jednom od ranijih izjava za medija, glumica je kazala da nije imala problem da se obnaži, ali da se postidela kada je tadašnji američki predsednik Barak Obama zatražio od HBO da mu pošalju di-vi-dijeve njegovih omiljenih serija - "Pravi detektiv" i "Igra prestola".

Aleksandra Dadario je igrala i u serijama "Kriminalci u odelima", "Roditeljstvo", "Nova devojka", "Američka horor priča: Hotel", a publika je pamti i po filmu strave "Teksaski masakr motornom testerom".

Komentari (0)

Magazin