Aktuelno iz kulture

Džeremi Ajrons u Saudijskoj Arabiji završio snimanje novog horora "Cello"

Komentari

Autor: Deadline

07/11/2021

-

14:09

Džeremi Ajrons u Saudijskoj Arabiji završio snimanje novog horora "Cello"
AP Photo/Barry Brecheisen/Charles Sykes - Copyright AP Photo/Barry Brecheisen/Charles Sykes

veličina teksta

Aa Aa

Oskarovac Džeremi Ajrons upravo je završio snimanje novog horor filma u američko-arapskoj produkciji pod nazivom "Cello".

Pored Ajronsa, u ovom ostvarenju igra Tobin Bel kog znamo iz franšize "Slagalica strave" (Saw), sirijski glumac Samer Ismail i saudijska glumica Elham Ali.

Film govori o talentovanom čelisti koji otkriva da je cena njegovog novog instrumenta mnogo veća, nego što mu se na prvi pogled činilo, a reč je o adaptaciji istoimene knjige Turija Al Alšika.

Sniman je na lokacijama u Saudijskoj Arabiji i Češkoj Republici, a režirao ga je Daren Lin Bousman.

"Bio sam blagosloven da imam mnogo avantura tokom moje rediteljske karijere, ali nijedna ne može da se poredi sa snimanjem filma 'Cello'. Mogao sam da putujem svetom i radim sa internacionalnom ekipom. Uzbuđen sam što će svet videti ovu zastrašujuću priču iz pera Turkija Al Alšika i počastvovan sam što sam imao malu ulogu u njenom stvaranju", rekao je Bousman, prenosi Deadline.

Saudijski talas

Ovo je prvi film u novom talasu projekata na engleskom jeziku koji su snimani u Saudijskoj Arabiji koja pretenduje da postane nova filmska "Meka". Nedavno je snimljen i dokumentarac u Al-Ula regiji za Discovery kanal, a National Geographic planira da snima dva filma na istom lokalitetu.

U toku je snimanje i novog akcionog trilera sa Džerardom Batlerom pod nazivom "Kandahar", koji će biti jedan od najvećih, ako ne i najveći film na engleskom jeziku ikada snimljen u Saudijskoj Arabiji.

Predstavnici te zemlje su na Kanskom festivalu ove godine promovisali fantastične pejzaže i gradsku panoramu Al-Ule, ali i brojne pogodnosti za strane filmadžije kojima se nudi povraćaj poreza od 35 posto. U Saudijskoj Arabiji će se sledećeg meseca održati i prvi veliki filmski festival - "Red Sea". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura