Aktuelno iz kulture

Nenad Heraković: "Južni vetar 2: Ubrzanje" je odličan, očekujem i nastavak

Komentari

Autor: Tanjug

03/11/2021

-

11:34

Nenad Heraković: "Južni vetar 2: Ubrzanje" je odličan, očekujem i nastavak
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Nenad Heraković kaže da je bio veliki fan "Južnog vetra" i smatra da je film Miloša Avramovića doneo "neku revoluciju, što se tiče dramaturgije i ostalog", pa se posebno obradovao kad je dobio poziv da dođe na kasting za ulogu propalog boksera Mureta u nastavku bioskopskog hita.

"Avramović me zamolio da obrijem brkove, ošisam glavu i predložio da odigram ulogu Mureta, koga je put zbog droge, alkohola, laži i prevara odveo na stranputicu. Pokušava da se finansijski izvuče. U tim njegovim pokušajima njegova priča se prepliće sa pričom glavnih aktera", kaže Heraković.

Dok je njegova uloga "manje više sedeća", Heraković navodi da su Miloš Biković i ostali glumci imali više fizičkog posla i zahtevniji scenski pokret.

"Radilo se mnogo, snimalo se na različitim lokacijama. Dosta je bilo naporno. Bili smo na mestima koja su nepristupačna, hladna, kišovita, tako da mislim da smo stvarno muški posao uradili", naglasio je glumac.

Prema njegovim rečima, pandemija svima otežava uslove za rad i normalno funkcionisanje, a tokom snimanja zdravstvene mere je poštovala čitava ekipa.

Upitan kako objašnjava uspeh prvog filma "Južni vetar" koji je doveo do nastavka "Južni vetar 2: Ubrzanje", Heraković je istkao da su "dramaturgija, režija i likovi novina" u srpskoj kinematografiji, i da do sada nismo imali film koji tretira na taj način ljude iz kriminalnog miljea.

"Imamo dosta akcije. Imamo Miloša na čelu, koji je evidentno mnogo napredovao. Mi smo zajedno počeli. Eto, Miloš je sada u mogućnosti da kolegama omogući da snimaju neke nove projekte", istakao je Heraković.

Prema njegovim rečima, mnogo stvari se pokolopilo da prvi "Južni vetar" postigne veliki uspeh, među kojima je i inovativna režija Avramovića, dok u drugom filmu "Ubrzanje", koji je upravo krenuo u bioskope, Biković briljira, produkcija je odradila kvalitetan posao i svi glumci su se trudili da urade svoj posao krajnje profesionalno.

"Hvala Bogu imamo kvalitetan film. Očekujem i nastavak", zaključio je Heraković.

Beogradska premijera "Ubrzanja" održana je u utorak veče, a na repertoaru bioskopa će se naći od 4. novembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura