Aktuelno iz kulture

Jovana Stojiljković: "Južni vetar" je kvalitetan u svakom segmentu

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2021

-

13:43

Jovana Stojiljković: "Južni vetar" je kvalitetan u svakom segmentu
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Jovana Stojiljković pažnju publike ovih dana privlači ulogom u filmu "Južni vetar 2: Ubrzanje" reditelja Miloša Avramovića, čije je bioskopsko prikazivanje upravo počelo.

Stojiljković kaže da, kao i u prvom filmu "Južni vetar" (2018), igra Sofiju, jedan od retkih ženskih likova, koja je i u "Ubrzanju" ista kao što je bila - hrabra, lojalna, koja želi da sačuva svoju porodicu i želi da pomogne.

Prema njenim rečima, Sofija nema akcione scene ali postoji trenutak kada "uzme stvari u svoje ruke", što joj je bilo drago dok je čitala scenario i snimala film.

Istakavši da dok snima nastoji dati "sve od sebe da to bude dobro i autentično", Stojiljković je je dodala da je bilo važno da publici nastavak deluje uhodano u odnosu na prvi film, pošto su junaci u novim situacijama.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

U akcionom krimi trileru u kome glavnog junaka Petra Maraša igra Miloš Biković, retki su ženski likovi, poput devojke Maraševog brata koju igra Ruska glumica nastanjena u Londonu Anastasija Eeveral, za koju Stojiljković kaže da je "divna glumica i osveženje" u filmu.

"To je taj socijalni milje i retke su žene. Ne bi bilo uverljivo da je to ženski svet. To je stvarno muški svet, nema ni prostora", ocenila je Stojiljković.

Upitana kako objašnjava glednost filma i serije "Južni vetar", Stojiljković je ocenila da je to "kvalitet u svakom segmentu".

Tanjug

Prema njenim rečima, Avramović je "od prvog dela okupio ljude kojima veruje i kvalitetni su", a u nastavku je "sve to ukupno produkcijski na zavidnom nivou, otišlo se još dalje, izgleda još kvalitetnije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura