Aktuelno iz kulture

Miloš Biković: "Južni vetar 2: Ubrzanje" je korak dalje, akcione scene su ubedljive i publika će biti iznenađena

Komentari

Autor: Tanjug

04/11/2021

-

11:41

Miloš Biković: "Južni vetar 2: Ubrzanje" je korak dalje, akcione scene su ubedljive i publika će biti iznenađena
Miloš Biković - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac i producent Miloš Biković kaže da je u odnosu na prvi, film "Južni vetar 2: Ubrzanje" reditelja Miloša Avramovića zahtevniji dramaturški i u produkcionom smislu.

Prema njegovim rečima, "Ubrzanje" za srpski film predstavlja "jedan mali korak dalje" u  produkcionom smislu pošto ima "dosta zanimljive akcione scene", koje su mu dale "na ubedljivosti, jer je mnogo bolje kada vidite glumca kako to radi".

"Obično tražim od reditelja da mi tačno kaže šta od mene u kadru očekuje, da mesec unapred to probam. Ne mogu da učim da vozim uz stepenice, mada sam probao, i to i nije dobro prošlo. To što se od mene traži u kadru to uradim. Kad je trebalo da kroz neki potok, gde je krupno kamenje, vozim motor, kad je (Avramović) tražio da vozim brže tu sam rekao - ne. Ovo je granica do koje mogu da osećam se bezbedno", rekao je Biković.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Biković: Mrak nas privlači, da vidimo to što inače nemamo u životu, a pogotovo sa bezbedne distance

Upitan kako objašnjava uspeh prvog "Južnog vetra", Biković je rekao da film ima kombinaciju ljudske drame "koja je svima jasna" i sveta kriminala "koji ima neki magnet u sebi".

"Taj mrak nas privlači, da vidimo to što inače nemamo u životu, a pogotovo sa bezbedne distance. To stvara taj naboj, kad su međuljudski odnosi realno prikazani i ugroženi zbog realne opasnosti, plus kombinacija humora i upečatljivih likova i junaka koji su urađeni jarko. Zatim želja da posmatramo junake koji su drski, smeli, rade neke stvari koje bismo mi nekad u životu hteli da uradimo, ali nećemno da trpimo posledice koje mogu da budu veoma ozbiljne", rekao je Biković.

Tanjug

Prema njegovim rečima, dok je prvi "Južni vetar" bio krimi drama, "Ubrzanje" je "više roud muvi, više avantura i samim time će publika biti iznenađena".

Biković završio snimanje filma "Izolacija"

Nastavak bioskopskog filma "Južni vetar" publika ima priliku da od danas gleda u bioskopima, a Biković je ovih dana završio snimanje ostvarenja "Izolacija" u režiji Marka Backovića.

Biković je i jedan od producenata filma, a igra Jovana, mladi biolog pun entuzijazma koji iznenadno dobija dobro plaćeni posao nadgledanja migracija životinja u šumi. Na udaljenoj planini, daleko od civilizacije, smešten u drvenoj kolibi preuređenoj u naučnu stanicu, njegov posao je da vodi računa o održavanju kamera koje snimaju divlje životinje. Na snimcima se u jednom trenutku pojavljuje misteriozni čovek za koga Jovan počinje da sumnja da ga uhodi.

"Veliko zadovoljstvo je bilo raditi sa Milošem Bikovićem koji je imao izuzetno naporan posao s obzirom da veliki deo filma igra sam. Miloš je veliki profesionalac i stoički je izdržao teške uslove snimanja i duboko verujem napravio ulogu za pamćenje. Istakao bih da je saradnja sa Miodragom Krstovićem i Anicom Dobrom, kao i svim ostalim glumcima i autorima bila fantastična", kaže reditelj Backović.

Autorsku ekipu filma čine direktor fotografije Ðorđe Stojiljković, montažerka Andrijana Krčmar , scenografkinja Sanja Bulat, kostimografkinja Jelena Ðorđević, maskerka Petra Macura, kompozitor muzike Nikola Jeremić, snimatelj zvuka Miroslav Gojković.

Film nastaje u koprodukciji kuća Viktorija Film (Srbija), Archangel Digital (Srbija), Livada Produkcija (Hrvatska), Talking Wolf Productions (Srbija). Filmski centar Srbije je podržao projekat ovog filma na konkursu iz maja 2019. godine.

Preporuka za vas

Miloš Biković i Sloboda Mićalović prvi put zajedno ispred kamere i to u filmskoj fantaziji o Bošku Tokinu
Miloš Biković za Euronews Srbija: Nadam se da ćemo uspeti da snimimo "Budi Bog s nama"
Soni kupio prava za rimejk ruskog blokbastera "Sluga" u kom igra Miloš Biković

Komentari (0)

Kultura