Aktuelno iz kulture

Predstava "Krvave svadbe" zatvorila festival "Naši dani"

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2021

-

17:02

Predstava "Krvave svadbe" zatvorila festival "Naši dani"
Predstava "Krvave svadbe" zatvorila festival "Naši dani" - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Krvave svadbe", Federika Garsije Lorke, u režiji Igora Vuka Torbice, svečano je zatvorila ovogodišnji mini festival "Naši dani" u Beogradskom dramskom pozorištu.

Ovo izvođenje publika je ispratila sa velikim interesovanjem i stojećim ovacijama.

Direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta Milovan Filipović istakao je da su "Naši dani" u potpunosti opravdali očekivanja, te da se naredni krug festivala može očekivati u maju.

"Ono što je po mom mišljenju najlepši utisak 'Naših dana' je velika podrška koju smo na svakom koraku osetili. Reakcija mladih glumaca Beogradskog dramskog pozorišta nakon izvođenja predstave 'Ko je ubio Dženis Džoplin?' je jedinstvena i nezaboravna...Trenutak kada su se glumci dva pozorišta zajedno našli na sceni i otpevali i otplesali poslednju muzičku numeru daje ovom festivalu i ovoj ideji pun smisao", istakao je Filipović.

Filipović je dodao i da je posebno važno naglasiti i požrtvovanje mladih glumaca Dušana Vukašinovića, Peđe Marjanovića i Aljoše Ðidića, koji su za veoma kratko vreme uskočili u uloge, zamenivši bolesnog kolegu i na taj način omogućili samo održavanje festivala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura