Aktuelno iz kulture

Član ekipe filma podneo privatnu tužbu protiv Aleka Boldvina

Komentari

Autor: Tanjug

11/11/2021

-

00:01

Član ekipe filma podneo privatnu tužbu protiv Aleka Boldvina
Alek Boldvin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Član ekipe filma "Rđa" (Rust) koji je 21. oktobra prisustvovao kobnoj pucnjavi tokom pripreme za snimanje  scene, podneo je danas tužbu za nesavesno ponašanje protiv glumca Aleka Boldvina i producenta filma.

Časopis Dedlajn, ali i drugi ugledni američki mediji, izveštavaju da je Serž Svetnoj, šef rasvete na snimanju pomenutog filma u Santa Feu u Novom Meksiku, optužio producente i druge članove fimske ekipe, uključujući i glumca Aleka Boldvina da nisu primenili bezbednosne standarde i da su dozvolili da "revolver napunjen bojevom municijom bude uperen u žive ljudi na setu filma", prenosi Rojters.

Tužba Serža Svetnoja je prva koja je podneta u slučaju tragedije koja se dogodila kada je Bolvdinov pištolj, za koji je mislio da je bezbedan, ispalio bojevi metak i usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu.

U tužbi Serž navodi da je bio blizak sa Halinom, s kojom je od 2017. radio na devet projekata, te da je na dan tragedije postavljao osvetljenje unutar drvene crkve, dok su se reditelj i Boldvin sa ekipom pripremali za scenu.

Kada je Boldvin ispalio metak, pucanj je bio toliko snažan i glasan, a mogao je i da oseti barut koji se rasipa po njegovom licu. Kako se navodi u tužbi, Serž je pritrčao da pomogne Halini dok je padala na tlo, stavio joj je svoju ruku ispod leđa i pokušavao da razgovara s njom, kako bi ostala pri svesti.

"Dok ju je držao, osetio je da mu je ruka postajal mokra, od njene krvi. Bespomoćno je posmatrao kako joj lice postaje sivo, a njena svest bledi", navodi se u tužbi u kojoj, između ostalog, piše i to da je Serž pretpeo i šok i traumu, neopisivu emotivnu bol i ptanju.

Šef rasvete je ranije u objavi na svom Fejsbuk nalogu izrazio ogorčenje zbog nemara i neprofesionalizma, koji su na kraju doveli do smrti Haline.

"Ponekad, da biste uštedeli neki novac, unajmite ljude koji nisu kvalifikovani za komplikovan ili opasan posao", napisao je Svetnoj u svojoj objavi na Fejsbuku.

Vlasti u Santa Feu u Novom Meksiku i dalje vode istragu, ali do sada nije podneta nijedna tužba za taj incident sa smrtnim ishodom.

Svetnoj je, osim Boldvina i producenata filma, tužbu podneo i protiv glavne oružarke na setu Hane Gutijerez Rid i pomoćnika reditelja Dejva Holsa, koji je rekao istražnim organima da je on Boldvinu dao pištolj tokom probe.

Pravni zastupnici Boldvina, Holsa, Gutijerezove i producentske kuće nisu odmah odgovorili na današnji zahtev da prokomentarišu podnošenje tužbe od strane Serža Svetnoja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura