Aktuelno iz kulture

Alek Boldvin: Filmske produkcije treba da angažuju policajce da nadgledaju bezbednost

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

09/11/2021

-

19:18

Alek Boldvin: Filmske produkcije treba da angažuju policajce da nadgledaju bezbednost
EPA/JUSTIN LANE - Copyright EPA/JUSTIN LANE

veličina teksta

Aa Aa
Alek Boldvin apeluje na filmske i televizijske produkcije da zaposle policajce, koji bi kontrolisali oružje na snimanjima i proveravali da li je bezbedno. 
 
Boldvin, koji je slučajno ispalio smrtonosni hitac u direktorku fotografije Halinu Hačins na snimanju filma "Rust", smatra da bi "na svakom setu na kom ima pištolja, lažnih ili pravih, trebalo da bude i neko iz policije, ko nadgleda bezbednost", a to je objavio na svom Tviteru i Instagramu.
 
Vlasti pokušavaju da utvrde kako je pravi metak završio u pištolju koji je Boldvinu predao asistent reditelja Dejvid Hols, nakon što ga je proglasio "hladnim", odnosno bezbednim za upotrebu.
 
Advokati Hane Gutjerez Rid, oružarke na setu filma "Rust", ispričali su da njihova klijentkinja veruje da je u napunila pištolj lažnim mecima, koji ne mogu da se ispaljuju. Oni tvrde da je ona dala sve od sebe da osigura bezbednost i krive druge faktore zbog kojih je "produkcija postala nebezbedna".
 
Nesreća na snimanju filma "Rust" otvorila je temu bezbednosti na filmskim setovima.
 
 
Na onlajn platformi za peticije change.org pokrenut je apel za zabranu pravog oružja na filmskim setovima, a koju je započeo višestruko nagrađivani filmadžija Bandar Albulivi.
 

Tanjug/AP/Chris Pizzello

Halina Hačins

"Moramo da se postaramo da se ovakva tragedija, koju je bilo moguće izbeći, više nikad ne ponovi. Nema izgovora da se tako nešto desi u 21. veku. Pravi pištolji više nisu potrebni u filmskoj produkciji. Nisu ovo rane devedesete kad je Brendon Li ubijen na isti način. Promena mora da se desi pre nego što izgubimo još života", napisao je Albulivi u opisu peticije.

On je poseban poziv uputio Aleku Boldvinu da "iskoristi svoju moć i uticaj u holivudskoj industriji da se zabrani pravo oružje na filmskim setovima".
 
Metju Hačins, muž pokojne Haline, nedavno je angažovao advokatsku firmu iz Los Anđelesa, specijalizovanu za privatne tužbe zbog povreda i smrtnih slučajeva. Iako zasad nema zvanične potvrde hoće li muž direktorke fotografije tužiti produkciju zbog smrti svoje supruge, osnove za podizanje privatne tužbe postoje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura