Aktuelno iz kulture

Dvejn Džonson više neće koristiti pravo oružje na snimanjima: Nije nas briga za zaradu

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2021

-

10:58

Dvejn Džonson više neće koristiti pravo oružje na snimanjima: Nije nas briga za zaradu
Dvejn Džonson - Copyright Tanjug AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Poznati holivudski glumac Dvejn Džonson, poznatiji po nadimku "The Rock" (Stena), izjavio je da nakon tragedije na setu filma "Rust" više nema nameru da koristi pravo oružje na snimanjima filmova.

On je istakao da je duboko potresen tragedijom na setu filma "Rust" i da namerava da napravi jedan od prvih koraka koji će doneti promene u holivudsku filmsku industriju, prenosi CNN.

"Počećemo da koristimo gumene pištolje. Sve što ne bude snimljeno kako treba dodatno ćemo obraditi u postprodukciji. Nije nas briga za zaradu. Ne zanima nas koliko će to koštati", odlučno je rekao.

Podsećamo, direktorka fotografije Halina Hačins je smrtno nastradala, a reditelj Džoel Souza ranjen, nakon što je na snimanju filma "Rust" Alek Boldvin ispalio hitac iz pištolja rekvizita tokom probe jedne scene.

Ranije je asistent reditelja Dejvid Hols priznao da nije adekvatno proverio oružje koje je predao Boldvinu.

On je pod zakletvom izjavio istražiteljima da mu je Hana Gutjerez Rid, koja je bila zadužena za oružje na setu, pre nastavka probe i kobne pucnjave, pokazala pištolj, a da se on seća da je u njemu video samo tri metka. Rekao je da je trebalo da proveri svaki od njih, ali nije i da ne može da se seti da li je ona zavrtela doboš pištolja, kako bi videli ima li još metaka u njemu.

Advokati Gutjerez Rid izjavili su nedavno da sumnjaju i na mogućnost sabotaže, a nije isključeno ni da će suprug poginule Hačins pokrenuti privatnu tužbu protiv produkcije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura