Aktuelno iz kulture

Suprug nastradale Haline Hačins angažovao advokate: Nije isključeno podizanje privatne tužbe protiv produkcije

Komentari

Autor: Deadline

05/11/2021

-

07:08

Suprug nastradale Haline Hačins angažovao advokate: Nije isključeno podizanje privatne tužbe protiv produkcije
Tanjug/AP/Chris Pizzello - Copyright Tanjug/AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Metju Hačins, muž pokojne Haline Hačins, direktorke fotografije koja je tragično nastradala na snimanju filma "Rust" angažovao je advokatsku firmu iz Los Anđelesa, specijalizovanu za privatne tužbe zbog povreda i smrtnih slučajeva, pod imenom "Panish Shea Boyle Ravipudi".

Predstavnik firme nije komentarisao planove Hačinsa, tako da zasad nema zvanične potvrde hoće li muž direktorke fotografije tužiti produkciju zbog smrti svoje supruge, piše Deadline.

Halina je ubijena kada je opalio pištolj-rekvizit u rukama glumca Aleka Boldvina, dok je isprobavao izvlačenje revolvera za scenu koju je trebalo da snimaju. Još nije poznato kako se pravi metak našao u oružju, koji su nadležni na setu prethodno proglasili "hladnim pištoljem", odnosno bezbednim za rukovanje.

Boldvinu je pištolj predao asistent reditelja Dejvid Hols, koji je kasnije istražiteljima rekao da ne može da se seti da li je u potpunosti proverio metke u dobošu pištolja.

Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Set "Rust" na kom se desila tragedija 21. oktobra

Advokat oružarke na filmu "Rust" Hane Gutjerez Rid, sugerisao je da je možda reč o sabotaži. 

Advokat Džejson Bouls je rekao da je njegova klijentkinja izvukla municiju iz kutije za koju je bila uverena da sadrži samo lažne metke koji nisu mogli da se ispaljuju, preneo je Rojters.

On misli da je moguće da je neko namerno stavio prave metke, koji liče na ćorke, u kutiju.

"Plašimo se da je to moglo da se desi ovde, da je neko nameravao da sabotira ovo snimanje bojevom municijom namerno postavljenom u kutiju sa lažnom municijom", rekao je advokat u emisiji "Dobro jutro, Ameriko" na ABC televiziji.

Prema izjavi Dejvida Holsa, nakon što je pištolj opalio, on ga je uzeo i odneo u oružarnicu. 

"Hani (oružarki) je onda rekao da 'otvori' pištolj, kako bi on video šta je unutra. Dejvid je izjavio da se seća da je video barem četiri čaure ćorka sa rupom sa strane i jednu bez rupe. Rekao je da taj metak nije imao kapu na sebi i bio je samo čaura. Dejvid je rekao da incident nije bio nameran čin", stoji u zvaničnom zapisniku napravljenom tokom njegovog ispitivanja.

Pokrenuta peticija za zabranu oružja na setovima

Na onlajn platformi za peticije change.org pokrenut je apel za zabranu pravog oružja na filmskim setovima, a koju je započeo višestruko nagrađivani filmadžija Bandar Albulivi.

"Moramo da se postaramo da se ovakva tragedija, koju je bilo moguće izbeći, više nikad ne ponovi. Nema izgovora da se tako nešto desi u 21. veku. Pravi pištolji više nisu potrebni u filmskoj produkciji. Nisu ovo rane devedesete kad je Brendon Li ubijen na isti način. Promena mora da se desi pre nego što izgubimo još života", napisao je Albulivi u opisu peticije.

On je poseban poziv uputio Aleku Boldvinu da "iskoristi svoju moć i uticaj u holivudskoj industriji da se zabrani pravo oružje na filmskim setovima".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura