Poznati

Boldvin prvi put pred kamerama o tragediji: Halina je bila prijatelj, sumnjam da ćemo nastaviti snimanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/10/2021

-

22:56

Boldvin prvi put pred kamerama o tragediji: Halina je bila prijatelj, sumnjam da ćemo nastaviti snimanje
Boldvin prvi put pred kamerama o tragediji: Halina je bila prijatelj, sumnjam da ćemo nastaviti snimanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac Alek Boldvin dao je prvu izjavu ispred kamere nakon tragedije koja se desila na snimanju filma "Rust", kada je pucajući iz scenskog pištolja usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu. 

"Bila mi je prijatelj. Onog dana, kada smo stigli u Santa Fe da  počnemo snimanje, odveo sam je na večeru sa Džoelom... Bili smo dobro uigrana ekipa koja je zajedno snimala film i onda se desio ovaj užasan događaj", kazao je Boldvin u snimku koji je objavio TMZ, a prenosi Variety. 

Boldvin je istakao da ne može komentarisati istragu koja je u toku, po naređenju šerifovog odeljenja u Santa Feu, ali je prokomentarisao peticiju koja je pokrenuta i kojom se traži zabrana upotrebe vatrenog oružja u filmskoj i televizijskoj produkciji. Peticiju na change.org do momenta objave ovog teksta prikupila je više od 81.000 potpisa. 

"Stalni napori da se ograniči upotreba vatrenog oružja na filmskim setovima je nešto što me izuzetno zanima. Ali nisam stručnjak u ovoj oblasti, tako da, šta god drugi budu odlučili da je najbolje rešenje, u smislu zaštite i bezbednosti ljudi na snimanjima, zalagaću se i sarađivati na svaki mogući način", kazao je Boldvin. 

Na pitanje da li misli da će se sa produkcijom "Rust" ponovo početi u budućnosti, glumac je odgovorio kratko rečima: "Sumnjam". 

"U potpunosti sarađujem sa policijom na rešavanju toga kako je došlo do ove tragedije i u kontaktu sam sa njenim suprugom, pružam podršku i njemu i njegovoj porodici. Srce mi je slomljeno zbog njenog muža, njihovog sina i svih koji su poznavali i voleli Halinu", napisao je Boldvin na društvenoj mreži, gde se i prvi put oglasio nakon tragedije. 

Tanjug/AP/Jim Weber

 

U zvaničnom zapisniku piše da je Boldvinu rečeno da je rekvizit "hladan pištolj", što u filmskom žargonu znači da nema metke i da je bezbedan da se koristi, te da nije znao da scenski pištolj zapravo ima metak.  

Na prvoj konferenciji za medije, šerif Santa Fea Adam Mendoza izjavio je kako je policija sa lica mesta prikupila oko 600 dokaza, uključujući tri komada vatrenog oružja i oko 500 komada municije. 

Prema njegovim rečima, istražitelji veruju da imaju vatreno oružje iz kojeg je metak ispalio glumac, kao i istrošenu čauru iz pucnjave. Dodaje da je "olovni projektil" izvučen iz ramena ranjenog reditelja Suze u bolnici i predat policiji kao dokaz. 

Od pronađenih 500 metaka municije, postojala je "mešavina ćoraka, lažnih metaka i pravih". 

Zvaničnici su jasno stavili do znanja da je istraga još u ranoj fazi međutim, kako kaže Mendoza, neki elementi su u ovom trenutku jasni. 

"Mislim da su činjenice jasne - oružje je predato gospodinu Boldvinu. Oružje je bilo funkcionalno i ispaljen je pravi metak koji je ubio gospođu Hačins i ranio godspodina Souzu", rekao je on i dodao da se utvrđuju okolnosti koje su dovele do tragedije. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin