Aktuelno iz kulture

Dugoočekivani nastavak sage o Hanibalu Lekteru uskoro pred čitaocima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/11/2021

-

18:24

Dugoočekivani nastavak sage o Hanibalu Lekteru uskoro pred čitaocima
Dugoočekivani nastavak sage o Hanibalu Lekteru uskoro pred čitaocima - Copyright Vulkan/Promo

veličina teksta

Aa Aa

"Vulkan izdavaštvo" saopštilo je da je pripremilo iznenađenje za sve poštovaoce Tomasa Harisa i njegove sage o Hanibalu Lekteru, budući da će se roman "Hanibal, rađanje zla" uskoro pojaviti pred čitaocima.

"Roman Hanibal, rađanje zla" smešten je u prošlost, doba Hanibalovog detinjstva, i donosi priču o poreklu njegovog zla. Knjiga je objavljena 2006. godine i rasprodata u više od milion i po primeraka. Kao i svi prethodni nastavci, roman "Hanibal, rađanje zla" adaptiran je u filmsku priču 2007. godine, koju su domaći filmski zaljubljenici imali priliku da gledaju pod nazivom "Uzdizanje Hanibala".      

Istočnim frontom lutaju strvinari u ljudskom obličju, divlje hijene rata. Mali dečak, s lancem oko vrata, stoji u snegu, pred tenkovima u naletu, dok tanad razbacuje sneg oko njega. Čini se da je potpuno sam, ali njega uvek prate demoni, jer on je Hanibal Lekter. Predeli njegovog uma neobičniji su od razorene i spaljene šume i atmosfere krvave izmaglice.

U sovjetskom sirotištu, Hanibala pronalazi ujak, poznati slikar, i odvodi ga u Francusku da živi s njim i njegovom suprugom, prelepom Murasaki. Ledi Murasaki pomaže Hanibalu da se izleči. Uz njenu pomoć, on cveta i postaje najmlađa osoba ikada primljena u medicinsku školu. Ali demoni se šunjaju odajama pamćenja ovog briljantnog siročeta, izjedaju ga fragmentima grozne prošlosti. Kad bi mogao da im se suprotstavi u svom srcu i umu, mogao bi da ih pronađe u obličju ljudi od krvi i mesa, da ih ulovi i obezbedi kakav-takav mir.

Hanibalove demone nije lako pobediti. Tokom njegovog mladog života, oni ga posećuju i muče. Kada odraste, on posećuje njih, a u magli traumatskog sećanja otkriva da poseduje darove kakve retko ko ima.         

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura