Aktuelno iz kulture

"Južni vetar 2" gledaniji od Džejmsa Bonda: "Ubrzanje" obara rekorde u Srbiji, ali i u Bosni, Hrvatskoj i Sloveniji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/11/2021

-

12:07

"Južni vetar 2" gledaniji od Džejmsa Bonda: "Ubrzanje" obara rekorde u Srbiji, ali i u Bosni, Hrvatskoj i Sloveniji
Nemanja Miščević/Promo - Copyright Nemanja Miščević/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Film "Južni vetar 2 - Ubrzanje" za manje od dve nedelje prikazivanja, prestigao je sve rekorde sa čak 400.000 gledalaca.

"Tim povodom, večeras u Kulturnom centru u Novom Pazaru ekipa filma zajedno sa distributerskom kućom Taramount film proglasiće srećnog dobitnika vredne nagrade koji će pritom imati mogućnost da se pojavi i u seriji `Južni vetar` čije snimanje počinje na proleće zajedno sa Milošem Bikovićem, Miodragom Radonjićem, Jovanom Stojiljković, Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnim ulogama", navode iz produkcije.

Istovremeno, euforija se širi i regionom gde su tokom prethodne nedelje postignuti do sada nedostižni rezultati od ukupno 93.145 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja.

Naime, "Južni vetar 2 - Ubrzanje" je u distribuciji "Blitz Film & Video" u Hrvatskoj pogledalo 46.263 gledalaca u prvom vikendu prikazivanja, čime je postao najbolje otvaranje domaćeg i regionalnog filma svih vremena u Hrvatskoj.

U Bosni i Hercegovini "Ubrzanje" je u prvom vikendu pogledalo 38.805 gledalaca, što je najbolje ostvaranje svih vremena u toj zemlji. Slovenija je, takođe, zabeležila neverovatnih 8.017 gledalaca, što je najbolje otvaranje regionalnog filma svih vremena.

Ovim rezultatima, film u produkciji Miloša Avramovića, Miloša Biković, Tatjane Žeželj Gojković i Miodraga Radonjića u partnerstvu sa Telekom Srbija uz podršku Ministarstva Kulture i Filmskog Centra Srbije prestigao je globalne blokbastere poput nastavka megapopularne franšize "Nije vreme za umiranje", "Paklene ulice 9", "Venom 2", kao i velikih domaćih hitova koji su prikazivani u 2021. godini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura