Aktuelno iz kulture

Radivoje Bukvić: "Besa" je kao "Bolji život", poput Popadića i naša porodica Perić odslikava vreme i stanje u društvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

25/11/2021

-

10:25

Radivoje Bukvić: "Besa" je kao "Bolji život", poput Popadića i naša porodica Perić odslikava vreme i stanje u društvu
Radivoje Bukvić: "Besa" je kao "Bolji život", poput Popadića i naša porodica Perić odslikava vreme i stanje u društvu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Svečana premijera druge sezone serije "Besa", koja je nastala u produkciji Adrenalina i Telekoma Srbija, održana je sinoć u Kombank dvorani, a televizijska premijera zakazana je za 27. novembar na Superstar kanalu.

Radivoje Raša Bukvić, koji u seriji igra Uroša Perića, jednog od glavnih junaka ove priče, istakao je sinoć da je uložen veliki trud od strane svih, te da nije bilo lako napraviti drugu sezonu, pošto je očekivanje posle prve bilo opravdano veliko.

Slogan serije `Porodica je sve`, prema rečima Bukvića, upravo je njihov pokušaj da se ukaže na to koliko je važno biti zajedno. 

Za razliku od njega, koji se na snimanju suočio sa strahom da glumi ispod vode, njegov Uroš ne uspeva da prevaziđe svoje strahove.

"I u tome je drama. Uroš ne uspeva da se snađe u situaciji u kojoj se našao, ne ume da pronađe najbolje rešenje, već pronalazi jedino moguće, a to je da preživi danas. Njega muka tera da živi danas za danas", kazao je Bukvić, dodajući da se od Uroša kao oca upravo očekuje najviše.

"Kao pojedinci u društvu imamo svoja prava, ali i obaveze, i kada se nalazimo u toj srednjoj generaciji, između dede i unuka, kada smo mi očevi, onda se od nas očekuje najviše. Tako se i od ovog mučenog Uroša očekuje da u vreme zla uspe da sačuva malo svetlosti, koliko je god to moguće", kazao je Bukvić.

Tanjug/Zoran Žestić

Bukvić sa Milicom Gojković na svečanoj premijeri u Kombank dvorani

Na pitanje koju bi najveću lekciju mogao da da svom sinu, glumac odgovara rečima: "Da pronađe radost u svakom trenutku, bez obzira na okolnosti, jer bez radosti nema ni nas".

O trećoj sezoni Bukvić ističe da je realno govoriti tek za par nedelja, kada se budu čule povratne reakciju od strane publike.

Bukvić je ranije u razgovoru za Tanjug istakao da u nastavku "Bese" ostaje ista ona dilema Marka Miljanova: "Ostati čojan ili biti heroj".

"Po toj njegovoj logici, heroji su oni koji štite sebe i svoje od drugih, a čojni koji štite druge od sebe. Ulozi Uroša Perića se nametalo i nameće to pitanje da li izdržati do kraja u odbrani svoje porodice i izgubiti čojstvo", rekao je Bukvić.

Glumac je istakao da je njegov lik "zaista heroj, zato što čini više nego što se očekuje da bi zaštitio porodicu i sebe", ali s druge strane nema drugu opciju nego da "poseže za teškim oružjem i eliminiše suparnike da bi opstao".

Prema njegovim rečima, sudbina njegovog Uroša Perića ostaje "zapečaćena trgičnom sitacijom u kojoj se našao", ali u drugoj sezoni "Bese" možemo očekivati "još dublje, možda tragičnije momente tog lika, koji opstaje pod nebeskim svodom samo on zna kako".

Snimanje "Bese" u jeku pandemije korone, za Bukvića "nije bilo baš veselo", pošto su glumci navikli da rad bude obeležen smehom i radošću", a ukupne okolnosti su ih ometale da budu "žovijalni kao što smo navikli".

Uprkos svim teškoćama, Bukvić kaže da se ekipa na čelu sa glavnim rediteljem Igorom Stoimenovim koncentrisala da druga sezona dobaci "do onoga što je prvi sezona uspostavila kao kreativni standard".

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Verujem posle mesec i po, od kada se završilo snimanje, kad sam video prve ruke montaže, da smo sigurno dobacili, a ima velike šanse i da smo prebacili", ocenio je glumac.

Bukvić priznaje da su usled pandemijskog zaključavanja tokom snimanja sablasno izgledali potpuno prazni bulevari u gradu.

"Ljudi obično prate snimanje sa strane i moramo da ih utišamo kada dovikuju. Ovde je vladao apsolutni mir i bilo je nekako zastrašujuće. U jednom momentu sam priželjkivao da se vrati ta buka koju često obuzdavamo", priznao je glumac.

Bukvić je rekao da je seriju "u prvom čitanju poredio čak sa 'Boljim životom'", pošto je porodica Popadić obeležavala osamdesete i tadašnje stanje u društvu, a porodica Perić "epohu koja uopšte nije lagana za porodičan život".

"Imamo trenutno okolnosti, generalno, gde je jako teško održati porodičan okup i mir. U tim okolnostima se našla porodica Perić, koja odslikava ovo vreme, koje ni na koji način nije veselo. Najuzbudljivije u celoj priči je to da je situacija u kojoj se našao Uroš i njegova porodica zapravo moguća", zaključio je Bukvić.

Druga sezona "Bese" kreće s emitovanjem od subote 27. novembra, vikendom od 21 čas na Superstar kanalu u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura