Aktuelno iz kulture

Branko Đurić i Izudin Bajrović pred beogradsku premijeru “Deset u pola”: Nije ovo priča samo o ćevapima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/11/2021

-

15:57

Branko Đurić i Izudin Bajrović pred beogradsku premijeru “Deset u pola”: Nije ovo priča samo o ćevapima
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Glumačka ekipa filma "Deset u pola" oskarovca Danisa Tanovića, predvođena Brankom Đurićem i Izudinom Bajrovićem, pozdraviće uživo publiku u Beogradu na premijeri 28. novembra u 21.30 u Kombank dvorani, u okviru programa Festivala autorskog filma.

Đurić i Bajrović tumače uloge vlasnika dve ćevabdžinice na Baščaršiji u Sarajevu, koji su ujedno i prijatelji i konkurenti. Osim poslovnih povezani su i privatnim vezama, ljubavnom vezom njihove dece (Helena Vuković i Kerim Čutuna).

"Publika može očekivati dobru komediju i zabavan film. Nije to samo film o ćevapima, to je film o ljubavi, prijateljstvu, o takmičarskom duhu jednog grada, o Sarajevu. Ćevapi su samo povod da se priča ispriča. Verujem da će se publika opustiti uz ovaj film, da će se nasmejati i uživati, jer humor je univerzalan i prepoznatljiv svugde, bez obzira na geografski prostor. Uživali smo na snimanju, atmosfera je bila odlična i jedva čekamo da vidimo reakcije publike u bioskopima. U Zagrebu su bile reakcije fantastične, čekamo publiku u Beogradu, dolazimo da čujemo šta kažu, a onda putujemo na projekcije u još nekoliko gradova regiona", kaže Branko Đurić.

Promo

 

Izudin Bajrović ističe da se ekipa raduje dolasku i premijeri u Beogradu, ali i drugim gradovima gde će pozdraviti publiku.

"Ovo je film za sve generacije, film koji je osveženje i za nas glumce i za publiku koja će sigurno uživati u jednoj maloj, bajkovitoj komediji, u priči o nama, o ljudima koji su prirodno, bez namere, duhoviti. Ovo je naša, sarajevska priča, ispričana iz našeg duha, ali univerzalna i siguran sam da će je publika prepoznati bez obzira gde bila, u kojem delu sveta. Svi smo uživali i sa zadovoljstvom radili na filmu i to se oseti", kazao je Bajrović.

Promo

 

Nakon premijere komedije "Deset u pola" na Festivalu autorskog filma u Beogradu, slede specijalne projekcije s filmskom ekipom u Novom Sadu, Zagrebu, Kranju, Banja Luci i Sarajevu.

Komedija "Deset u pola" od 2. decembra dolazi u bioskope u Srbiji, regionu i većim evropskim gradovima.

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak - dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti.

Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede "najbolje ćevape u Sarajevu", on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

"Deset u pola" nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo. Film je premijerom otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, a zatim prikazan na Zagreb Film Festivalu, na Bosphorus Film Festivalu u Istanbulu u Turskoj i na Ajyal Film Festivalu u Dohi u Kataru.

Regionalni bioskopski distributer filma "Deset u pola"  je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija, u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura