Reflektor

"Decentralizacija" Festivala autorskog filma: Autorska ostvarenja u jedanaest gradova Srbije

Komentari

Autor: FoNet

11/11/2021

-

16:18

"Decentralizacija" Festivala autorskog filma: Autorska ostvarenja u jedanaest gradova Srbije
"Decentralizacija" Festivala autorskog filma: Autorska ostvarenja u jedanaest gradova Srbije - Copyright FAF/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnje izdanje Festivala autorskog filma (FAF) će se po prvi put održati širom Srbije, a od 26. novembra do 3. decembra, osim tradicionalnih lokacija u Beogradu, publika će 27. FAF moći da isprati u još 10 gradova - Novom Sadu, Leskovcu, Nišu, Boru, Smederevu, Požarevcu, Subotici, Lazarevcu, Jagodini i Bačkoj Palanci.

Organizatori su u saopštenju naveli kako "svojevrsnom decentralizacijom FAF" žele da publici pruže mogućnost da prisustvuje festivalu i u svojim gradovima.

"Za ovaj, prvi put, odazvalo se 10 gradova što nam pokazuje da je potražnja za autorskim ostvarenjima velika i nadamo se da će narednih godina ova inicijativa FAF biti podržana od strane još većeg broja bioskopa", izjavila je operativna direktorka FAF Milena Debeljković.

Dva filma iz glavnog programa naći će se i na repertoaru svih gradova – ostvarenje Vesa Andersona "Francuska depeša" koji ujedno i otvara 27. izdanje FA, kao i ovogodišnji Berlinski pobednik "Baksuzni seks ili luda pornografija" rumunskog reditelja Radua Žude koji će premijerno biti prikazan pred srpskom publikom.

Publika će iz takmičarskog programa imati priliku da pogleda domaće ostvarenje "Kelti" naše rediteljke Milice Tomović koje će nakon premijere u Berlinu i nagrade "Srce Sarajeva" za najbolju režiju na filmskom festivalu u Sarajevu, imati premijeru u subotu, 27. novembra u Kombank dvorani u Beogradu, a narednih dana i širom Srbije.

Centralna lokacija festivala tradicionalno ostaje Kombank Dvorana, uz program i u ostalim salama u Beogradu, a prateći svetske trendove, deo programa biće onlajn, na MojOFF filmskoj platformi. 

Preporuka za vas

Asocijacija filmskih festivala: Odbrana bioskopa

Komentari (0)

Kultura