Aktuelno iz kulture

Gromoglasan aplauz na premijeri komedije "Deset u pola"

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

10:05

Gromoglasan aplauz na premijeri komedije "Deset u pola"
Gromoglasan aplauz na premijeri komedije "Deset u pola" - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Publika je ovacijama i gromoglasnim aplauzom pozdravila komediju Danisa Tanovića "Deset u pola", koja je premijerno prikazana u nedelju, 28. novembra u okviru Festivala autorskog filma.

"Ovo je jedan od najlepših i najvažnijih događaja ovogodišnjeg festivala. Veliko mi je zadovoljstvo i čast da predstavim film velikog reditelja i velikog prijatelja našeg festivala, Danisa Tanovića", rekao je Srdan Golubović, predsednik Saveta FAF, koji je pročitao i pozdravno pismo reditelja upućeno publici.

"Dragi prijatelji, nadam se da će vam večerašnja projekcija razbiti novembarsko sivilo i bar vas malo oraspoložiti. Ako nakon projekcije izađete gladni ali sa osmehom i ako poželite da dođete u Sarajevo na jednu desetku u pola, smatraću da je naša misija bila uspešna. Puno pozdrava svima a posebno ekipi Festivala autorskog filma", naveo je Tanović u pismu.

Radnja filma događa se u Sarajevu, u maju ove godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak dolazi leto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti.

Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede "najbolje ćevape u Sarajevu", on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i celog grada. Gde se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

"Deset u pola" od 2. decembra počinje svoj bioskopski život u zemljama regiona i u većim evropskim gradovima.

Publiku je u Kombank dvorani pozdravio deo ekipe filma – glumice i glumci Almir Palata, Anja Matković, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Izudin Bajrović, Branko Đurić, scenarista Nikola Kuprešanin i producent Jovan Marjanović.

Nakon Beograda, u ponedeljak, 29. novembra "Deset u pola" će imati ekskluzivnu projekciju u Novom Sadu, u Cineplex Areni, s delom glumačke ekipe.

Tanovićev film "Deset u pola" nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura