Aktuelno iz kulture

Sve zvezde "Harija Potera" ponovo zajedno za Novu godinu; objavljen i prvi trejler

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

06/12/2021

-

16:45

Sve zvezde "Harija Potera" ponovo zajedno za Novu godinu; objavljen i prvi trejler
Sve zvezde "Harija Potera" ponovo zajedno za Novu godinu; objavljen i prvi trejler - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dugoočekivano okupljanje glumačke postave filmova o Hariju Poteru biće prikazano prvog dana nove, 2022. godine, a sada je taj svečani događaj dobio i prvi tizer.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HBO Max (@hbomax)

 

Retrospektiva kojom se obeležava 20. godišnjica od premijere prvog filma "Hari Poter i kamen mudrosti", premijerno će biti prikazana 1. januara, a obuhvata intervjue sa gotovo svim zvezdama: Danijelom Redklifom, Rupertom Grintom, Emom Votson, kao i Helenom Bonam Karter, Rejfom Fajnsom, Gerijem Oldmanom i mnogim drugim.

"Bilo je neverovatno putovanje od debija i premijere filma 'Hari Poter i kamen mudrosti', a onda i svedočiti kako je sve evoluiralo u ovaj neverovatni univerzum. U najmanju ruku, bilo je magično. I ova retrospektiva je omaž svima čije je živote dotakao ovaj kulturološki fenomen, od talentovane glumačke postave i ekipe koji su svoje srce i dušu uložili u ovu franšizu do pasioniranih fanova koji nastavljaju da održavaju duh čarobnjačkog sveta 20 godina kasnnije", istakao je Tom Ašeim, predstavnik kompanije "Warner Bros", koja je od Džoane K. Rouling otkupila prava za adaptaciju knjige 1999. godine.

Popularni serijal filmova o Hariju Poteru počeo je s bioskopskom distribucijom 16. novembra 2001. godine.

Povodom jubileja od premijere naslova "Hari Poter i kamen mudrosti", za 28. novembar je najavljen i televizijski kviz-šou program "Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses". Zamisao je da u ovom kviz programu, koji ima četiri epizode, učestvuju najvatreniji fanovi omiljenog književnog serijala i filmske franšize.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura