Aktuelno iz kulture

Popularnija i od "Squid Game": Serija "Crna svadba" najpretraživanija serija na Guglu u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

08/12/2021

-

12:48

Popularnija i od "Squid Game": Serija "Crna svadba" najpretraživanija serija na Guglu u Srbiji
Popularnija i od "Squid Game": Serija "Crna svadba" najpretraživanija serija na Guglu u Srbiji - Copyright Firefly productions

veličina teksta

Aa Aa
 
Kompanija Google danas je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, otkrivši da su korisnici tog pretraživača u Srbiji tokom 2021. od televizijskih programa najčešće tražili "Crnu svadbu". 
 
Serije koje su ove godine privukli najveću pažnju "surfera" internetom u Srbiji, pored "Crne svadbe", bile su  "Squid Game", kao i domaća ostvarenja "Kalkanski krugovi" i "Tajna vinove loze".
 
Serija "Crna svadba", koja je emitovana od 23. oktobra na televiziji Superstar i od 30. oktobra na RTS, spojila je svetske žanrovske trendove psihološkog i krimi trilera sa elementima horora i lokalnu priču o vlaškoj magiji. 
 
Naziv je dobila po obredu u kome mladić koji izgubi život, a nije se oženio, biva oženjen živom devojkom, koja narednih godinu dana ne sme da se uda. U "Crnoj svadbi", miran porodični čovek Mitar, koga igra Slavko Štimac, iznenada ubija 12 komšija u mestu u istočnoj Srbiji. Uliks Fehmiu je Petar, pripadnik državne bezbednosti, koji istražuje motive zločina, kao i par inspektora, koje igraju Nikola Kojo i Nebojša Milovanović, i uz pomoć psihološkinje koju igra Jelena Ðokić.
 
 
U opštoj kategoriji najpretraživanijih pojmova "Crna svadba" je zauzela visoko deveto mesto.
Pored informacija o epidemiološkim merama, prijavi za 30 evra novčane pomoći i najnovijim odlukama kriznog štaba, stanovnici Srbije pretraživali su velika imena koja su nas tokom ove godine napustila, između ostalih, Marinka Rokvića i Đorđa Balaševića.

U svetu dominira "Squid Game" 

Očekivano, "Squid Game" bila je najtraženija serija na Google pretraživaču u celom svetu, a sledile su je "Bridgerton", "WandaVision", "Cobra Kai" i "Loki".
 
 
Tragedija na snimanju filma "Rust" u kojoj je život izgubila direktorka fotografije Halina Hačins, učinila je glumca Aleka Boldvina najčešće pretraživanim na internetu. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura