Aktuelno iz kulture

Kijanu Rivs ispričao zašto je odbio da snimi nastavak filma "Brzina"

Komentari

Autor: Graham Northon Show / Euronews Srbija

14/12/2021

-

09:01

Kijanu Rivs ispričao zašto je odbio da snimi nastavak filma "Brzina"
Kijanu Rivs ispričao zašto je odbio da snimi nastavak filma "Brzina" - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Kijanu Rivs postao je jedan od najtraženijih akcionih glumaca devedesetih zahvaljujući filmu "Brzina", ali ipak nije želeo da se pojavi u njegovom nastavku.

Rivs je u emisiji Grahama Nortona ispričao zašto se nije vratio ulozi Džeka Trejvena, uz Sandru Bulok.

"Stvarno sam želeo da igram sa Sandrom Bulok i voleo sam Džeka Trejvena i 'Brzinu', ali kruzer? Nemam ništa protiv glumaca koji su bili uključeni, ali u tom trenutku, imao sam osećaj da to jednostavno nije ispravno", rekao je glumac.

Naime, nakon što je u prvom delu njegov lik sprečio eksploziju bombe u gradskom autobusu, vozeći ga brzinom većom od 80 kilometara na sat, u nastavku je na isti način trebalo da spreči propast luksuznog kruzera. 

Sandra Bulok pristala je da se vrati na veliki ekran, a Trejvena je igrao Džejson Patrik, ali film nije dobio pozitivne reakcije publike i kritičara, kao što je to bio slučaj sa prethodnikom. Naprotiv, važi za jedan od najvećih holivudskih promašaja.

Produkcija je izgradila čitavo selo u Karibima, koje je razorio lažni kruzer u prirodnoj veličini, a samo ta scena u "Brzini 2" koštala je produkciju pet miliona dolara.

Tvorci su bili toliko sigurni u svoju odluku da snime taj trenutak, da su selo gradili ne jednom, nego dva puta, budući da ga je posle prvog, uništio uragan. 

Na posletku, samo ta konačna scena "progutala je" oko četvrtine kompletnog budžeta, a film je dobio Zlatnu malinu za najgore ostvarenje, najgoru režiju i najgori scenario.

Kijanu je, međutim, pristao da se vrati u nastavku druge franšize - "Matriksa" - pa uskoro možemo da ga očekujemo ponovo u ulozi Nea, zajedno sa Keri En Mos, koja igra Triniti.

profimedia

 

Dugoočekivani nastavak režirala je Lana Vašovski, koja je sa sestrom Lili radila i na prethodnim "Matriks" filmovima.

Glumac je ispričao kako je saznao da je njegov lik za kog su svi godinama mislili da je mrtav, ipak među živima.

"Kad me je rediteljka pitala šta mislim o tome da snimamo novi 'Matriks', rekao sam: 'Šta? To zvuči sjajno, ali ja sam mrtav'. A ona je rekla: 'Da li si?'", ispričao je Rivs.

"Napisala je prelepu priču, a ja volim da igram tog lika. Sve će biti objašnjeno kako sam i dalje živ", dodao je on.

Inače, premijera filma "Matriks: Uskrsnuća" zakazana je za 22. decembar.

Komentari (0)

Kultura