Aktuelno iz kulture

Arben Bajraktaraj i Radivoje Bukvić, junaci "Bese": Da na Balkanu bude manje predrasuda, a umetnici da grade mostove

Komentari

Autor: 24sedam

30/12/2021

-

16:39

Arben Bajraktaraj i Radivoje Bukvić, junaci "Bese": Da na Balkanu bude manje predrasuda, a umetnici da grade mostove
Arben Bajraktaraj i Radivoje Bukvić, junaci "Bese": Da na Balkanu bude manje predrasuda, a umetnici da grade mostove - Copyright Sergej Radović

veličina teksta

Aa Aa

Gledaoci Superstara tokom vikenda za nama odgledali su finale druge sezone serije "Besa", a večeras će gledaoci televizije Prva imati priliku da vide finale druge sezone ove hvaljene serije. Tim povodom, ali i kako bi odgovorili na pitanje hoće li biti treće sezone, na K1 televiziji govorili glavni glumci Radivoje Bukvić i Arben Bajraktaraj.

"Nikome cilj nije bio da se od ove serije obogati, već da napravimo nešto što valja. Da napravimo vanremensku seriju koju će gledati i buduće generacije. Niko nije želeo da juri `šer`, već da i za deset godina budemo jednako gledani", rekao je Raša Bukvić u emisiji "Kec na jedanaest", a prenosi portal 24sedam.

"Moj lik, Uroš Perić, je čovek kojem stalno nad glavom stoji crni oblak. On ima samo ono što nosi u srcu", dodao je Bukvić.

Njegov direktni suparnik u seriji, Arben Bajraktaraj koji tumači lik Dardana Beriše, uključio se u emisiju iz Pariza u kojem živi i radi i kazao da će najteže biti završiti ovu seriju.

"Dardana u drugoj sezoni nema mnogo. Ima ga taman toliko koliko bi trebalo da ga bude. Ja tek sada gledam nove epizode. U odnosu na prvu sezonu, on je sada u poziciji potpune nemoći. Čovek je zapravo uvek u poziciji nemoći. I u odnosu sa prirodom, okolnostima. Čovek nije savršen pa nisu ni naši likovi", rekao je poznati glumac i dodao da su glumci zavoleli likove, te da će biti najteže scenaristima.

"Biće teško završiti ovu seriju. Voleo bih da se lepo završi, jer koliko god da je teška i obiluje nasiljem, ipak se nazire neko svetlo", dodao je Bajraktaraj.

Bajraktaraj je istakao i da "Besa" nije samo lokalna priča i da tome najbolje u prilog govore sjajne reakcije u Estoniji u kojoj je prikazana i delom snimljena druga sezona.

"Želim vam sve najbolje u novoj godini i nadam se da će na našem Balkanu biti što manje predrasuda", poručio je Arben iz Pariza, a Raša Bukvić je dodao da su  umetnici dužni da grade mostove među ljudima i da je "Besa" za to najbolji primer.

Preporuka za vas

Miloš Timotijević: Druga sezona "Bese" je mnogo kompleksnija, mafijaški okvir samo je milje celog zapleta

Komentari (0)

Kultura