Aktuelno iz kulture

U selekciji Berlinala i serija "Crna svadba"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/01/2022

-

12:57

U selekciji Berlinala i serija "Crna svadba"
U selekciji Berlinala i serija "Crna svadba" - Copyright Firefly productions

veličina teksta

Aa Aa

"Ponosni smo što će naša serija, okultni psihološki triler `Crna svadba`, biti deo 'Berlinale Series Market Selects' za 2022. godinu", saopštili su iz produkcijske kuće "Fajerflaj", a prenosi RTS.

U okviru selekcije prva epizoda "Crne svadbe" moći će da se gleda preko platforme European Film Market od februara 2022.

Istražujući krvavi masakr u zabačenom mestu u istočnoj Srbiji, operativac tajne službe Petar upliće se u drevni sukob između dobra i zla - rat koji vekovima besni, navodi se u kratkom sinopsisu na sajtu Berlinala.

Psihološki triler "Crna svadba" svoj televizijski život započeo je krajem oktobra na Superstar TV. Kreatori serije su Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić, dok je Ćipranić potpiso i režiju svih deset epizoda serije.

Zajedno sa "Crnom svadbom", u odabiru za Berlinale su se našle i engleska serija "The Fear Index", brazilska "Filhas De Eva" (Sudbina žene), švedska "Harmonica", "Identifikacija" iz Rusije, izraelska "Kfulim S3", nemačka "Oh Hell", južnoafrička "Recipies for Love and Murder", belgijska "Storm Lara", hrvatsko-ukrajinska koprodukcija "Šutnja", danske "Trom" i "Fredles", portugalska "Vanda", nemačka "ZERV", francuska "Dianna Boss" i francuska "Parlement S2". 

Preporuka za vas

Ljiljana Blagojević: Uloga u seriji "Crna svadba" je mnogo atraktivnija u odnosu na sve što sam pre radila na televiziji

Komentari (0)

Kultura