Aktuelno iz kulture

Predrag Bjelac: "Crna svadba" je radikalan pomak u domaćoj produkciji, očekujem da ćemo snimati nastavak

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2021

-

11:20

Predrag Bjelac: "Crna svadba" je radikalan pomak u domaćoj produkciji, očekujem da ćemo snimati nastavak
Peđa Bjelac - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Predrag Bjelac igra sveštenika u seriji "Crna svadba", aktuelnom psihološkom trileru sa elementima vlaške magije, koja po njegovom mišljenju predstavlja radikalan pomak u domaćoj televizijskoj produkciji.

Bjelac kaže da je njegov otac Ilarion "jedan vrlo drugačiji sveštenik", "opasan i nepredvidiv", "kardinal Rišelje među sveštenicima".

"Nema ga mnogo u seriji, ali očekujemo da ćemo snimati nastavak", kazao je Bjelac.

Serija "Crna svadba" u 10 nastavaka, scenariste Strahinje Madžarevića i reditelja Nemanje Ćipranića, a u kojoj igraju i Uliks Fehmiu, Jelena Ðokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac i drugi, prema rečima Bjelca žanrovski je "dosta komplikovana i nema preduslov da se dopadne svakome".

"Mislim da je izuzetna, da je radikalan pomak u svakom smislu. Drugačija je od svih mogućih koje su se do sada kod nas radile, počev od tehničkih detalja - savršenog zvuka, fantastične muzike, bravurozne kamere, minuciozne režije do stvarno, iskreno, genijalnih glumaca", ocenio je Bjelac.

Prema njegovim rečima, u "Crnoj svadbi" su "neki glumci napravili stvarno uloge života".

Upitan kako gleda na trenutnu veliku televizijsku produkciju u Srbiji, Bjelac je primetio da se "paradoksalno da se kod nas snima više serija nego u Češkoj, koja je daleko razvijenije i jače tržište".

"Mislim da je raznolikost serija vrlo važna, da kao gledaoci možemo da pronađemo šta želimo. Zanimljivo je i sociolški da posmatram ko šta gleda, jer i neke velike serije koje imaju 1.500.000 gledalaca na RTS-u su vrlo ograničene po pitanju ko ih gleda. Ima i koje se rade na brzinu, da bi se radile, ali ja sam presrećan - samo da se tako nastavi", zaključio je glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura