Aktuelno iz kulture

Francuska zvezda u usponu Gaspar Ulijel poginuo u nesreći na skijanju

Komentari

Autor: Hollywood reporter

19/01/2022

-

16:41

Francuska zvezda u usponu Gaspar Ulijel poginuo u nesreći na skijanju
Tanjug/AP/Mosa'ab Elshamy - Copyright Tanjug/AP/Mosa'ab Elshamy

veličina teksta

Aa Aa

Francuska zvezda u usponu, glumac i maneken Gaspar Ulijel (37) preminuo je nakon teške povrede glave koju je zadobio u nesreći na skijanju na Alpima, u Savoji na istoku Francuske, prenosi Hollywood reporter.

Prema pisanju medija, glumac je u teškom stanju prebačen u bolnicu u Grenoblu nakon nesreće koja se dogodila u utorak, 18. januara, u skijaškoj oblasti Rozijer. Porodica je potvrdila da je dan kasnije, UIijel preminuo od posledica zadobijenih u nesreći koja se dogodila tako što se sudario sa drugim skijašem na prelazu na stazu. Zvaničnici su saopštili da je istraga u toku.

Zvezda u usponu, publici je poznat po ulozi mladog Hanibala u filmu "Hanibal Rising" iz 2017, a očekuje se uskoro Marvelova mini serija "Moon Knight" (Mesečev vitez) u kojoj je glumac ostvario, kako će se ispostaviti, poslednju ulogu.

Igrao je i modnog mogula Iv Sen Lorana u biografskom filmu "Sen Loran" iz 2014, a poznat je i kao zaštitno lice za muške parfeme "Chanel".

Ulijel je dobitnik i francuskog ekvivalenta "Oskar", prestižnu nagradu "Cezar", kojom je nagrađen kao najperspektivniji glumac za ulogu u filmu "Veridba je dugo trajala", a potom i u kategoriji najbolji glumac za ulogu u filmu "To je samo kraj sveta" (Juste la fin du monde) u kom je igrao zajedno sa Marion Kotijar, Vensanom Kaselom i Leom Sedu. Igrao je i u filmu "Pakt s vukovima" u kome je igrao sa Vensanom Kaselom i Monikom Beluči.

Od 2013. godine bio je u vezi sa muzičarkom Gael Pjetri, sa kojom ima šestogodišnjeg sina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura