Aktuelno iz kulture

Preminuo američki pevač Meat Loaf

Komentari

Autor: CNN

21/01/2022

-

09:56

Preminuo američki pevač Meat Loaf
Meat Loaf - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki muzičar, poznat po širokom rasponu glasa, ali i teatralnim koncertima i upečatljivim video spotovima Meat Loaf preminuo je 20. januara u 74 godine, potvrdio je agent pevača, objavio je BBC.

Rođen kao Marvin Li Adej, ovaj muzičar ostaje najpoznatiji široj publici po legendarnom hitu "I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)", a njegov album "Bat Out Of Hell" smatra se jednim od najprodavanijih svih vremena.

Kako pišu svetski mediji, uzrok smrti pevača nije objavljen, a pored njega je bila supruga Debora.

"I njegove ćerke i bliski prijatelji bili su sa njim poslednjih 24 sata njegovog života. Znamo koliko je značio mnogima od vas i zaista cenimo svu ljubav i podršku dok prolazimo kroz vreme tuge zbog gubitka tako inspirativnog umetnika i prelepog čoveka", navela je porodica u saopštenju i dodala: "Od njegovog srca do vaših duša… Nikada nemojte prestati da rokate!"

Najpoznatiji je po trilogiji albuma "Bat out of Hell" - "Bat Out of Hell", "Bat out of Hell II: Back into Hell" i "Bat out of Hell III: The Monster Is Loose" iz 1977. godine, koji je jedan od najprodavanijih albuma u ​​istoriji SAD sa više od 14 miliona prodatih primeraka, a na njemu je bila i gore pomenuta pesma.

Meat Loaf se pojavio u preko 60 filmova i TV emisija, u kojima je često igrao samog sebe, a procenjuje se da je do sada prodato 100 miliona njegovih albuma širom sveta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura