Aktuelno iz kulture

Petar Strugar: Publika vidi da smo uživali radeći "Zlatnog dečka"

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

10:32

Petar Strugar: Publika vidi da smo uživali radeći "Zlatnog dečka"
Petar Strugar - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Popularni glumac Petar Strugar kaže da je ulogu u filmu "Zlatni dečko" reditelja Ognjena Jankovića gradio kao i u svim ostalim filmovima tražeći "meru u izrazu da bi to bilo životno, opipljivo, pravo i da bi na kraju radilo za priču koju pričaju".

Upitan šta je to što privlači gledaoce da u bioskopu gledaju "Zlatnog dečka", Strugar je istakao "generalno kvalitet u svim sektorima", od produkcije i scenografije preko kostima, režije i fotografije do glumaca i kamere.

"Sve je zaista kvalitetno i to je ono što dovlači ljude. I ljubav prema projektu koja se neminovno emituje sa platna, to se prepoznaje. Mi smo zaista svi uživali radeći na ovom filmu. Mislim da je to nešto što publika prepoznaje i kako sam čuo nekoliko puta se vraća u bioskop", rekao je glumac.

Uloge u filmovima o sportu kao što je bio "Montevideo" i sada "Zlatni dečko" Strugar samtra da dobija, između ostalog, i zato što se aktivno bavi sportom.

"Sad sam 11-12 godina u konjičkom sportu, takmičim se. Pre toga odbojka. Dolazim iz sportske porodice. Rođeni brat mi je reperezentativac Crne Gore u odbojci, tako da ceo život se bavim sportom", podsetio je Strugar.

"Zlatni dečko" govori o problematičnom mladom i prespektivnom fudbaleru kog tumači Denis Murić, a Strugar kaže da se u filmu vidi da je "talenat sam po sebi uočljiv i privlaci ljude sebi iz raznoraznih motiva - da ga gledaju, da iskoriste, da se očešu o taj talenat".

"Uz talenat mora da bude sijaset drugih osobina koje čovek mora da ima da bi uspeo u nečemu. Tu je dobar deo rada. Uče nas da talenat bez rada ne vredi ništa", napomenuo je Strugar.

Upitan o izboru uloga u trenutnoj televizijskoh hiperprodukciji, Strugar je rekao da neke izbegava, a za neke ga ne zovu, odnosno postoji sklop raznih okolnosti.

"Generalno slovim za nekog ko odbija uloge. Tako da možda se ljudi boje da ću da odbijem. Tako je kako je, šta da radim. To je jedna od mojih karakteristika koje možda ne rade za moj talenat", rekao je Strugar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura