Aktuelno iz kulture

Prvi laureat književne nagrade Beogradski pobednik biće poznat 2. februara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/01/2022

-

14:41

Prvi laureat književne nagrade Beogradski pobednik biće poznat 2. februara
Prvi laureat književne nagrade Beogradski pobednik biće poznat 2. februara - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Biblioteka grada Beograda saopštila je danas da će svečana dodela novouspostavljene Nagrade "Beogradski pobednik" za najbolji roman 2021. godine biti upriličena u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda u sredu, 2. februara, u 12 časova.

"Na dodeli će se obratiti Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, dr Predrag Petrović, predsednik žirija, kao i prvi dobitnik ove značajne književne nagrade. Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda, dobitniku će uručiti Nagradu `Beogradski pobednik`", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, prvobitno je najavljeno da će odluka o dobitniku nagrade biti saopštena 28. januara, na dan kada je 1846. godine u Beču prvi put izveden "Beogradski kadril" (kasnije poznat kao "Srpski kadril") austrijskog kompozitora Johana Štrausa Mlađeg, koji je on komponovao po nalogu kneza Miloša Obrenovića.

U najužem izboru našla su se dela "Omama" Slobodana Vladušića, "Smrtonosni ishod atletskih povreda" Milice Vučković, "Dvadeset peti sat" Aleksandra Gatalice, "Privrženost" Draga Kekanovića, "Deca" Milene Marković i "Noćna projekcija" Ota Horvata.

U žiriju za dodelu nagrade su dr Predrag Petrović, dr Slađana Ilić, dr Nataša Anđelković, dr Petar Pijanović i dr Vesna Trijić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura