Aktuelno iz kulture

Nakon četiri godine, predstava "Neoplanta" ponovo u Novosadskom pozorištu

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

15:39

Nakon četiri godine, predstava "Neoplanta" ponovo u Novosadskom pozorištu
Nakon četiri godine, predstava "Neoplanta" ponovo u Novosadskom pozorištu - Copyright Prinskrin/Youtube/Ujvideki Szinhaz

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Neoplanta" reditelja Andraša Urbana vraća se 11. februara na scenu Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz, četiri godine nakon svog poslednjeg izvođenja, saopštili su danas predstavnici ovog teatra.

Urbanova predstava vraćena je u repertoar na predlog Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

"Neoplanta` je priča o gradu u kojem je ponekad moguće biti i čovek. Saga o istoriji koja nas pobeđuje i ničemu ne uči, kako naše pretke, tako ni naše potomke, ni nas same", navode predstavnici Novosadskog pozorišta.

Predstava "Neoplanta" dobitnica je Nagrade Sterijinog pozorja i dvostruki laureat Bitefa, i igrana je s uspehom na zagrebačkim Gavelinim večerima, ljubljanskom Festivalu nove drame, mariborskim Borštnikovim susretima, podgoričkom Bijenalu crnogorskog teatra, Ohridskom letu, skopskom MOT-u, u Budimpešti i Temišvaru, i drugim mestima.

Repriza "Neoplante" zakazana je za 17. februar.

Osim toga, u okviru ostatka repertoara, sutra će se na Maloj sceni naći "Zero Hero", diplomska predstava studentkinje glume Šare Hajdu, dok će dan kasnije (3. februar) glumci Ðačke scene ovog teatra izvesti predstavu "Nemir u duši", koja se bavi problemom vršnjačkog nasilja.

Druga repriza najnovije produkcije Novosadskog pozorišta, predstave "Idiot" reditelja Andreja Cvetanovskog, biće izvedena 4. februara, nakon čega će uslediti i "Bludni dani Kuratog Džonija" (7. februara).

Pored toga, krajem meseca će biti izvedene i predstave "Ana Karenjina", "Kapetan Prljavi Fred" i "Mefisto".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura