Aktuelno iz kulture

Mirsad Purivatra napušta funkciju direktora Sarajevo film festivala

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

10:26

Mirsad Purivatra napušta funkciju direktora Sarajevo film festivala
Mirsad Purivatra napušta funkciju direktora Sarajevo film festivala - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osnivač Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra napušta funkciju direktora te manifestacije, koju je obavljao proteklih 27 godina, saopštili su danas predstavnici SFF.

"Odluku o promeni pozicije doneo sam sa iskrenim uverenjem da je ona ispravna i za mene i za Festival... Verujem da će mi moja odluka omogućiti da se posvetim nekim idejama za koje do sada nisam imao vremena", izjavio je Purivatra.

On navodi da je izuzetno ponosan na rezultate postignute u 27 godina postojanja festivala.

"Krenuli smo od nule, u vreme opsade našeg grada, a danas smo institucija na koju sa poštovanjem gledaju i na koju rado dolaze filmski autori i filmska industrija regije i sveta", rekao je Purivatra.

Navodi da to veliko putovanje nije prošlo bez mnogih izazova.

"Uz timski rad koji je bio naša prepoznatljivost svih ovih godina, izazove smo pretvarali u uspešne projekte, uvek iznova postavljajući i osvajajući visoke standarde. Sve vreme bili smo posvećeni svojoj misiji da otkrivamo, podržavamo i promovišemo domaće i regionalne filmske autore i industrije", istakao je Purivatra.

profimedia

 

On dodaje i da je kao direktor SFF "imao veliku čast i zadovoljstvo da ugosti najbolje bosanskohercegovačke i regionalne filmske autore, ali i neke od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice koji su postali svojevrsni ambasadori SFF i samog Sarajeva."

Purivatra će od sada obavljati funkciju predsednika Udruženja "Obala Art Centar", pod čijim okriljem Sarajevo film festival deluje, i raditi na strateškom razvoju ove manifestacije.

Na poziciji direktora SFF naći će se njegov ko-direktor Jovan Marjanović, za kojeg Purivatra navodi da je "dete festivala."

"Pridružio nam se kao devetnaestogodišnjak, rastao je uz Sarajevo film festival i pokazao istinski talent za kreativnu industriju... Završio je prestižne škole i napravio odličnu poslovnu mrežu u svetu filmske industrije i verujem da će biti izvrstan vođa koji će voditi Festival u pravom smeru“, naveo je Purivatra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura