Aktuelno iz kulture

Besplatan ulaz u Vojni muzej i Muzej vazduhoplovstva u dane praznika državnosti

Komentari

Autor: FoNet

14/02/2022

-

14:39

Besplatan ulaz u Vojni muzej i Muzej vazduhoplovstva u dane praznika državnosti
Besplatan ulaz u Vojni muzej i Muzej vazduhoplovstva u dane praznika državnosti - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE

veličina teksta

Aa Aa

Dan državnosti Republike Srbije koji se obeležava 15. i 16. februara ljubitelji istorije i kulture moći će da iskoriste za besplatnu posetu muzejima.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da će posetioci Vojnog muzeja na Kalemegdanu i Muzeja vazduhoplovstva u Surčinu moći besplatno da pogledaju stalne postavke tih ustanova.

Vojni muzej će biti otvoren od 10 do 17 časova kada će građani moći da se bliže upoznaju sa istorijskim razdobljem počev od 4.000 godina pre nove ere do poslednjih ratnih dešavanja tokom devedesetih godina prošlog veka.

Stalnu postavku Muzeja vazduhoplovstva čini više od 70 originalnih domaćih i inostranih aviona, hidro-aviona, helikoptera i jedrilica, a u izložbenom prostoru građani će moći da vide 3.500 predmeta i dokumenata, kao i primerci oružja, vojne odeće, uniformi, zastava i odlikovanja i brojne fotografije i umetnička dela.

Kako se navodi u saopštenju, posetiocima se pruža prilika da na jednom mestu prošetaju kroz čitav vek avijacije, koja je predstavljena eksponatima od pionirskog perioda do modernog doba. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura